2K monitör tavsiyesi

Bütçe
10000
hocam tüm sekmeleri kapattım, görev yöneticisinden uygulamaları kapattım, chrome'daki bütün uzantıları sildim, virüs programını kapattım, ışıklandırma ayarlarından dolayı falan hata oluyordur diye asus armoury crate programını bile sildim ama yine düzelmemişti. Chrome'dan olmayınca microsof edge tarayıcısından denedim ama onda da olmadı. Akşam tekrar uğraşacağım bakalım.
Önce chromium olmayan bir tarayıcıda tekrar deneyin.

Bir de emin olmak için soruyorum monitör PC'ye bağlı, oyun modu da açık değil mi? Değilse böyle yapın. Kendi tarayıcısından denemeyin.

Olmazsa Hz düşürünce sorun çözülüyor mu bir deneyin.

Hocam chrome'da hertz düşürdüm, linkteki 120 hz yazan test chrome'dan. 240 hz tekrar yükseltince chrome görseldeki hatayı veriyor. Firefox indirdim, onun da test videosu linkteki 240hz olan. 240hz yapınca mı problem var yoksa ben mi yapamıyorum anlamadım bir türlü

Hocam chrome'da hertz düşürdüm, linkteki 120 hz yazan test chrome'dan. 240 hz tekrar yükseltince chrome görseldeki hatayı veriyor. Firefox indirdim, onun da test videosu linkteki 240hz olan. 240hz yapınca mı problem var yoksa ben mi yapamıyorum anlamadım bir türlü

videolar

videolar

bu testte opera'dan

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2024-10-01 165337.png
    Ek Açıklama 2024-10-01 165337.png
    142,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 1727792694814.png
    1727792694814.png
    240,8 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

videolar

bu testte opera'dan
VRR kapatıp deneyebilir misiniz? Bir de bir önceki mesajda yazdıklarımı denediniz mi?

Hocam VRR kapalı. bir önceki mesajda dediklerinizi yaptım, monitör pc'ye bağlı ve oyun modunda.
Şurada test sitesinin admininin yazdığıan göre hem Firefox hem Chrome'da yaşıyorsan arka plan işlemlerinden kaynaklıdır diyor. Arka planda bir şey çalışmadığına emin misiniz? Yine dediğine göre tarayıcı takılmalarına çok hassasmış. Şimdi denedim bende de öyle. Test ederken fareyi bile hareket ettirmeyin.
Bir de başka bir bilgisayarda deneme ihtimaliniz var mı? Yoksa kendi TizenOS'daki internet tarayıcısından dener misiniz (Bu büyük ihtimalle çalışmayacaktır ancak bir deneyin yine de.).

-
@jaglion Bir de hocam monitör ayarlarından tepki süresini standarta çekin. Standarttan değiştirmeyin o ayarı.

hocam yanıt süresini standarta çektim, virüs programını kaldırdım, üstüne windows güvenlik duvarını deaktif ettim en sonunda sağlıklı bir test gerçekleştirdim sanırım. Google ve opera'da denedim ama hata aldım, en son mozilla'da denedim oldu. Testlerin linkini bırakıyorum hocam, size zahmet kontrol edebilir misiniz? Testlerden biri VRRkapalı diğeri açık yaptım, linkte gsync yazanda VRR açık şekilde. Videolarda hata alırsanız ekran kaydı alıyordum pcden aynı zamanda o olduğunu düşünüyorum.

Watch gysnc | Streamable --- VRR AÇIK
Watch UFO Test_ Ghosting — Mozilla Firefox 2024-10-01 20-17-26 | Streamable --- VRR KAPALI

hocam yanıt süresini standarta çektim, virüs programını kaldırdım, üstüne windows güvenlik duvarını deaktif ettim en sonunda sağlıklı bir test gerçekleştirdim sanırım. Google ve opera'da denedim ama hata aldım, en son mozilla'da denedim oldu. Testlerin linkini bırakıyorum hocam, size zahmet kontrol edebilir misiniz? Testlerden biri VRRkapalı diğeri açık yaptım, linkte gsync yazanda VRR açık şekilde. Videolarda hata alırsanız ekran kaydı alıyordum pcden aynı zamanda o olduğunu düşünüyorum.

Watch gysnc | Streamable --- VRR AÇIK
Watch UFO Test_ Ghosting — Mozilla Firefox 2024-10-01 20-17-26 | Streamable --- VRR KAPALI
Hocam sanki biraz yanlış anlaşılma var gibi? Kontrol edin derken takılma olmasını mı kontrol edin dediniz yoksa ghosting testini mi?

Eğer takılmayı kastediyorsanız olmuş işte. Ready yazıyor.

Eğer ghostingi kast ediyorsanız testi yapmanız için dış kamera ile çekmeniz lazım. Şu şekilde:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çekerken aradaki çizgilerin olabildiğince düz olmasına dikkat edin:
1727807629261.png

Eğer olmazsa kameranızı pro video moda alıp shutter speed düşürerek tekrar deneyin.

Videoyu bana paylaşın, test sonucunu resim olarak çıkarayım.

Ha hoş yapmanıza gerek yok aslında. Ghosting performansı üründen ürüne değişmez eğer marka aynı modelde birdan fazla donanım kullanmadıysa. Arkadaşımda veya inceleme videosunda ne gördüysek sizde de o olacaktır.

ghosting testi nasıl olmuş diye yazmıştım hocam, dediğiniz gibi dış kamera ile çekmeye çalışacağım.

Ghost of tsushima oyununda ara sahnede böyle karartılar oldu hocam normal midir? Oyun içinde karşılamaşmadım, birkaç kere save alıp sahneyi yeniden oynattım yine aynısını yaptı ama devamında oynadım böyle ekranda karartı oluşmadı.

Watch Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT v1053.0.0515.2048 2024-10-02 16-43-25_Trims | Streamable -- videoda 2. ve 5. saniyeler arasında net belli oluyor

ghosting testi nasıl olmuş diye yazmıştım hocam, dediğiniz gibi dış kamera ile çekmeye çalışacağım.

Ghost of tsushima oyununda ara sahnede böyle karartılar oldu hocam normal midir? Oyun içinde karşılamaşmadım, birkaç kere save alıp sahneyi yeniden oynattım yine aynısını yaptı ama devamında oynadım böyle ekranda karartı oluşmadı.

Watch Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT v1053.0.0515.2048 2024-10-02 16-43-25_Trims | Streamable -- videoda 2. ve 5. saniyeler arasında net belli oluyor
1) Aynı sahnede yapıyorsa monitörden değildir.
2) Yine iç kayıt almışsınız hocam. Monitörden olsa iç kayıtta gözükmez.

Bununla birlikte olan tabii normal değil. Oyunla alaklı bir bug/sıkıntı olma ihtimali çok yüksek. Oyundan olmadığını düşündürecek bir şey olursa bakarız tekrar.

1) aynı sahnede yapıyorsa monitörden değildir.
2) yine iç kayıt almışsınız hocam. Monitörden olsa iç kayıtta gözükmez.

Bununla birlikte olan tabii normal değil. Oyunla alaklı bir bug/sıkıntı olma ihtimali çok yüksek. Oyundan olmadığını düşündürecek bir şey olursa bakarız tekrar.

Hocam selamlar, ben de monitör alacağım 4070 Ti Super ekran karti için, hala önerir misiniz bu monitörü? Bu fiyata daha iyi muadilleri var mıdır? Yukarda attiginiz test videosu bu modele mi ait?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı