2K monitöre geçilmeli mi?

Bütçe
10.000
Cevaplar için teşekkürler, değmez diyende var değer diyende hâlâ kararsızım şimdilik konuyu açık bırakıyorum belki yazan fikrini belirten başkaları da olur. Karara vardığimda ne yaptığımı yazıp konuyu kapatırım.

Ekran kartını 2 yıl içinde upgrade etmem diyorsan 1080p de kal. Eğer 2 yıl içinde upgrade ederim diyorsan 3060 DLSS ve FSR fg moduyla falan 2 yıl daha orta ayarlarda kurtarır. DLSS 4 2K da açılabilir derecede iyi. Genel olarak daha iyi bir görüntü alırsın. Ayrıca hikayeli oyunları 27inç oynamak daha keyifli. Atmosfere daha kolay giriyorsun.

Bence 1440p günümüzde gereklilik haline geldi. Ama dediğim gibi 2 sene dolduktan sonra GPU hala aynı kalacaksa bir anlamı yok. Çünkü 2 sene sonra 3060 ile 30 FPS anca oynarsınız, bu da sarmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2k monitörden örnek paylaşayım hikayeli oyunlarda farkı gör.
IMG_3631.jpeg

IMG_4006.jpeg

IMG_3841.jpeg

IMG_3498.jpeg

IMG_3507.jpeg

IMG_3261.jpeg

IMG_2604.jpeg

Son düzenleme:
Ekran kartını 2 yıl içinde upgrade etmem diyorsan 1080p de kal. Eğer 2 yıl içinde upgrade ederim diyorsan 3060 DLSS ve FSR fg moduyla falan 2 yıl daha orta ayarlarda kurtarır. DLSS 4 2K da açılabilir derecede iyi. Genel olarak daha iyi bir görüntü alırsın. Ayrıca hikayeli oyunları 27inç oynamak daha keyifli. Atmosfere daha kolay giriyorsun.

Bence 1440p günümüzde gereklilik haline geldi. Ama dediğim gibi 2 sene dolduktan sonra GPU hala aynı kalacaksa bir anlamı yok. Çünkü 2 sene sonra 3060 ile 30 FPS anca oynarsınız, bu da sarmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2K monitörden örnek paylaşayım hikayeli oyunlarda farkı gör.
Eki Görüntüle 2560475
Eki Görüntüle 2560468
Eki Görüntüle 2560469
Eki Görüntüle 2560470
Eki Görüntüle 2560471
Eki Görüntüle 2560472
Eki Görüntüle 2560473

Aslında monitör almaktan vazgeçmiştim ve konuyu kapatmaya çalışırken yanlışlıkla öne çıkarmıştım ama iyi ki çıkarmışım cevabınız için çok teşekkür ediyorum, 2 yıl sonra çok büyük ihtimalle bilgisayarım büyük bir güncelleme almış olur hatta şimdiden ufak tefek geliştirmek istediğim için bir iki gün içerisinde 40k bir bütçe ile PC de neleri değiştirmeliyim diye bir konu açacağım yani 2 yıl sonra GPU çok büyük ihtimal ile değişmiş olur, ekran almaktan tamamıyla vazgeçmiş durumdaydım ama sanırsam şu an tekrar almak istiyorum, cevabınız için tekrar teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı