2K monitöre geçince sistem geç açılmaya başladı

Shai

Hectopat
Monitör
Dell Alienware AW2723DF
Merhaba, Dell Alienware'nin 1080p 240Hz monitörden Dell AW2723DF 2K 280Hz monitöre geçiş sağladım. Sistemim 5800x3D, 16 GB RAM, 980 Pro 1TB soruna gelecek olursak eski monitörde sistemim 7-8 saniye de açılırken bu monitöre geçtiğimde belki 2 dakika boyunca Windows hoş geldiniz ekranında bekliyorum daha sonra Windows açılıyor ama alt çubuklar kısmı falan gelmiyor böyle bir sistem aşırı yavaşladı neden olabilir? Açılırkende 1-2 saniye birçok renk birbirine girmiş şekilde bir ekran geliyor, ölü pixel testi gibi düşünün ama her renkden var.

Kablodan veya 1660 Super ekran kartımdan şüpheleniyorum, normalde RX 6700 XT vardı ama NVIDIA tarafından yüksek güzel bir kart alacağım için satmıştım idarelik olarak 1660 Super aldım acaba 2K'yı kaldıramadığı için mi böyle yapıyor?

Mesela Steam'ı açıyorum normalde anında açılır belki 90 saniye sonra açılıyor.

Farklı bir kablo ile denedim sorun kablodan değil

Ekran kartınızı değiştirin.
Ekran kartından mı?

Oyuna girdiğim zaman performans taş gibi sorun yok genel Windows kullanımında ciddi bir yavaşlama oldu anlamadım.

Farklı bir kablo ile denedim sorun kablodan değil

Ekran kartından mı?

Oyuna girdiğim zaman performans taş gibi sorun yok genel Windows kullanımında ciddi bir yavaşlama oldu anlamadım.
Kaliteli bir DP kablosu ile deneyebilirsiniz.

Bir monitör sistemin geç açılmasına sebep olmaz. Farklı bir sorununuz var. Ekran kartıyla da ilgili olabilir, HDD veya SSD ile de olabilir, işletim sistemi olabilir, BIOS olabilir. Ucu açık bir konu.

HDD SSD veya BIOS değil eminim 1080p monitöre geçiş yapıyorum yan yana monitörler bu sorun olmuyor muhtemelen sürücüyle alakalı bir sorun yaşıyorum sistem çözünürlüğü falan anlayamadı sanırım bilemedim bir komple kaldırıp tekrar indireceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…