2K monitöre geçmeye değer mi?

Makaleler
15
RTX 2080 kullanıyorum. 1080P Cyberpunk gibi oyunlarda RT açıken 50-60 alsam da Metro Exodus veya RE4 gibi oyunlarda RT açık Ultra ayarlarda 100 FPS civarı veriyor. 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum fakat almışken iyi bir şey olsun istiyorum. IPS düşünüyorum çünkü VA panel, düşük HZ ayarlarında GTA VC gibi oyunlarda Ghosting yapıyor ve renkleri soluk oluyor.

Bu konuda iki soracağım olay var;
-1080P'den 2K'ya geçmek nasıl bir his? Değer mi?
-Bulduğum monitörlerden F/P olanı sizce hangisi? 2K için 9200 lira para vermek mantıklı mı? Xiaomi'ye güvenmek bana Tofaş ile 200 gitmeye benzetiyorum.

(Düşük bütçede öneriyorlar.)

(Sabıkalı monitör, güvenemiyorum ama panel özellikleri ve dengesi olarak öneriyorlar.)

(Öneriliyor.)

(Parayı veren düdüğü çalar misali en dolu ve tertemiz monitör.)

Başka önerileriniz varsa dinleyebilirim.

RTX 2080 ile 2K'ya geçmeyin derim. 2K demek, en az 15-20 FPS kaybı demek.

Sorunuza gelirsek, evet gözle görülür bir fark oluyor. Görüntü keskinleşiyor ve detaylar artıyor. Daha iyi bir ekran kartı almayı planlıyorsanız olabilir.

4 yıl 1080p oynamış biri olarak yazıyorum. 2K'ya geçtim 2 ay evvel. Ciddi bir fark var. Görüntü çok farklı geliyor. 1080'de gördüğüm kusurlar 2K'da yok resmen. Şu monitörü uzun araştırmalar ve Reddit başlıkları sonucu aldım, tavsiye ederim: Gigabyte G27Q.

Bu monitörü bende düşünüyorum kullanıcı olarak önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitörü bende düşünüyorum kullanıcı olarak önerir misiniz?

Kesinlikle öneririm. Işık sızması, ölü piksel vs hiçbir sorun yaşamadım. Daha önce 1080p MSI monitörüm vardı. VA paneldi. Bütün oyunlarda dikkati çeken bir matlık vardı. Bu monitörde bu matlık yok, renkler çok parlak görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı