2K monitöre geçmeye değer mi?

2 sene sonra GPU yükselteceksen geç, yoksa hayır. RTX 2080 günümüz itibarı ile 1080p kartıdır.

O zamana kadar ben ülke değiştiririm. Bunu da babamdan yollarım getirir yanıma. Oralarda araba parasıyla bilgisayar dizmek aynı para olduğundan dolayı TR'den çıkmadan her şeyi tamamlamaya çalışıyorum.

VG27AQL1a şu anda parasına göre G274qpf modeline göre F/P değil mi? Evet arada 3 bin var ama az para değil 9 bin liraya göre.

MSI G274QPF 27 FLAT RAPID IPS WQHD 170HZ 1MS ADAPTIVE SYNC GAMING MONITOR Fiyatı, Yorumları - Trendyol

1 hafta önce bu monitörü aldım gerçekten memnunum 1080p VA'dan geçtikten sonra inanılmaz farklı hissettirdi bunca zaman VA kalitesine nasıl katlanmışım anlamak mümkün değil. Uzun araştırmalar sonucu bu monitörü aldım 1 ms GtG ve IPS olması bu fiyata alabileceğiniz en iyi monitör olma özelliği taşıyor.
En kötü ihtimal tüm parayı birleştirip bunu alacağım.

NVIDIA GPU sahibiyseniz çözünürlük çok da önemli değil çünkü yapay zeka destekli sanal çözünürlük DLDSR teknolojisi mevcut ve bazılarına göre bu teknolojiyle elde edilen görüntüler, doğal çözünürlüğe göre daha iyi geliyor.
1702952864101.png

DSR teknolojisi pek etki edemiyordu ancak DLDSR, fotoğrafta gördüğünüz gibi cidden etkiliyor.

Monitörlere gelirsek görüntü kalitesi istiyorsanız MSI G274QPF öneririm ama onun haricinde beklentileriniz varsa Dell G2724D.
VG27AQ, VG27AQZ gibi 2. el piyasası yüksek monitörlere de bakılabilir.

3080 ve üstü veya muadili bir kartın varsa 2K geçmek mantıklı sonuçta ekran kartı istediğin kadar güçlü olsun görüntüyü veren ekran ama sana bir yardımda bulunayım eğer ki şu an paran yoksa ve emin olamadıysan DLDSR ile 2K ya upscale edebilirsin NVIDIA Denetim Masası'ndan bakarsın kartın yetiyor mu? Monitör olarak MSI G274qpf qd öneririm.

2-3 hafta önce thull Vision 34" aldım 3440x1440 WQHD ekran VA panel dedim ki risk alıp alacam bu monitörü ne kadar kötü olabilirki diye düşündüm. önceki ekranım ASUS 24 VP248H 75Hz 1ms VGA HDMI TN FHD Freesync Gaming Monitör| ITOPYA.COM buydu bu ekran kötü olduğundan mı bilmiyorum thull çok hoşuma gitti hem ucuz hem de kampanya vardı 9k ya 2 ay sonra ödemeli ve 6 ay takisde vade eklemiyordu. ölü piksel yok gosting gözle farketmiyorum gayet memnunum şuanda bir bak istersen belki hoşuna gider.

3060 Ti kart var bende 2K monitörle gayet güzel oluyor fakat oyandığınız oyunları oynamadığjm için yorum yapamayacağım geçen hafta Samsung Odyssey G5 2K VA panel monitör aldım gayet güzel renkleri canlı ve hoş alırken bende bir tereddüt ettim ama güzel şu anlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA GPU sahibiyseniz çözünürlük çok da önemli değil çünkü yapay zeka destekli sanal çözünürlük DLDSR teknolojisi mevcut ve bazılarına göre bu teknolojiyle elde edilen görüntüler, doğal çözünürlüğe göre daha iyi geliyor.
Eki Görüntüle 2057740
DSR teknolojisi pek etki edemiyordu ancak DLDSR, fotoğrafta gördüğünüz gibi cidden etkiliyor.

Monitörlere gelirsek görüntü kalitesi istiyorsanız MSI G274QPF öneririm ama onun haricinde beklentileriniz varsa Dell G2724D.
VG27AQ, VG27AQZ gibi 2. el piyasası yüksek monitörlere de bakılabilir.
Az önce denedim Metro Exodus ile, FPS kaybı yapmıyor sanırım. 2K monitöre geçmeye gerek var mı bu teknoloji varken? Şu anda kullandığım monitörün değerleri berbat ama gidip tekrardan 1080p monitör alasım yok.

2K monitöre geçip, 2K ile aynı FPS'i alırken 4K görüntü alabilir miyim?

RTX 2080 ile 2K'ya geçmeyin derim. 2K demek, en az 15-20 FPS kaybı demek.

Sorunuza gelirsek, evet gözle görülür bir fark oluyor. Görüntü keskinleşiyor ve detaylar artıyor. Daha iyi bir ekran kartı almayı planlıyorsanız olabilir.

Ne 10 15 FPS'si 60 FPS olur sana 25 ama yüksek bir ekran kartı olsaydı FPS'si artardı.

O zamana kadar ben ülke değiştiririm. Bunu da babamdan yollarım getirir yanıma. Oralarda araba parasıyla bilgisayar dizmek aynı para olduğundan dolayı TR'den çıkmadan her şeyi tamamlamaya çalışıyorum.

VG27AQL1a şu anda parasına göre G274qpf modeline göre F/P değil mi? Evet arada 3 bin var ama az para değil 9 bin liraya göre.

En kötü ihtimal tüm parayı birleştirip bunu alacağım.

Hocam ikinci el mi alacaksınız ASUS modeli? Şu an ASUS modelin sıfırı 12 bin TL ama özellik olarak MSI'dan artısı yok eksiği var. ASUS modelin 3 ms GtG gecikmesi var MSI olan ise 1 ms GtG bu yüzden MSI öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne 10 15 FPS'si 60 FPS olur sana 25 ama yüksek bir ekran kartı olsaydı FPS'si artardı.
Ne alaka? Ayar düşürürüm ben ama FPS artma olayını anlamadım. Darboğaz yapmıyor bilgisayarım.

Hocam ikinci el mi alacaksınız ASUS modeli? Şu an ASUS modelin sıfırı 12 bin TL ama özellik olarak MSI'dan artısı yok eksiği var. ASUS modelin 3 ms GtG gecikmesi var MSI olan ise 1 ms GtG bu yüzden MSI öneriyorum.
İkinci el 6 bin civarı. Sıfır MSI olan 9 bin.

Şu an kullandığım: Viewsonic VX2458 C-MHD. Diğer adıyla Tofaş. @BerkayZ87 iyi bilir 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı