2K OLED monitör önerisi

27" Odyssey OLED G6 G61SD 2K hocam bu monitörün paneli iyi mi?
AW2725D ile aynı panel var (3. nesil QD-OLED). Fakat Dell modeli bir tık daha iyi.
Ya da genel olarak Samsung OLED'ler iyi mi?
Fiyatına ve modele göre değerlendirmek daha doğru olur fakat şuanki piyasada daha iyi alternatifleri mevcut.
1. nesil W-OLED panel kullanıyor. Parlaklık değeri kötü. Önermem.

AW2725D ile aynı panel var (3. nesil qd-OLED). Fakat Dell modeli bir tık daha iyi.

Fiyatına ve modele göre değerlendirmek daha doğru olur fakat şu anki piyasada daha iyi alternatifleri mevcut.

1. nesil W-OLED panel kullanıyor. Parlaklık değeri kötü. Önermem.

Arkadaş gibi bende maksimum 30k verebilirim PS5 Pro almayı düşünüyorum renklerin çok canlı olmasını istiyorum ayrıca imzadaki sistemi kullanacağım G65B ve LG monitör var bende OLED'i alırsam alt ve üst 2 monitör koyup LG yide yatay yapıp yanlarına koyacağım güzel bir şey olacağını düşünüyorum açıkçası. Ayrıca hocam bu Dell olanda otomatik kapatma özelliği var mı ya da sürekli aktif olarak kullanırsam yanma ihtimali var mı?

Arkadaş gibi bende maksimum 30k verebilirim PS5 Pro almayı düşünüyorum renklerin çok canlı olmasını istiyorum ayrıca imzadaki sistemi kullanacağım G65B ve LG monitör var bende OLED'i alırsam alt ve üst 2 monitör koyup LG yide yatay yapıp yanlarına koyacağım güzel bir şey olacağını düşünüyorum açıkçası.
AW2725D tercih edilebilir o halde. Dell, Samsung'a göre +1 yıl daha yanma garantisi sunuyor. Ayrıca Dell parlak kaplama iken Samsung mat kaplama. Parlak kaplama da metin okuma performansı daha iyi olur. Mat kaplamada ise parlaklık performansı daha iyi.

Ayrıca hocam bu Dell olanda otomatik kapatma özelliği var mı ya da sürekli aktif olarak kullanırsam yanma ihtimali var mı?
Otomatik kapatma özelliği yok. OLED monitörü sürekli açık kullanmanız sıkıntı olabilir. Panelin doğasından ötürü hep aynı görüntü veya uzun süre kesintisiz çalışmaya pek uygun değil. Arada bir kapatıp piksellerin dinlenmesi gerekli. Uzun süreden kasıtım 10-20 saat vs.

AW2725D tercih edilebilir o halde. Dell, Samsung'a göre +1 yıl daha yanma garantisi sunuyor. Ayrıca Dell parlak kaplama iken Samsung mat kaplama. Parlak kaplama da metin okuma performansı daha iyi olur. Mat kaplamada ise parlaklık performansı daha iyi.

Çok sağ olun hocam sadece ebrar bilgisayarda var ölü piksel çıkma ihtimali var mı bu monitörde ya da bilinen bir kronik sıkıntı ayrıca firma güvenilir mi PS5 Pro ve bu monitörü alacağım sanırsam.

Çok sağ olun hocam sadece ebrar bilgisayarda var ölü piksel çıkma ihtimali var mı bu monitörde ya da bilinen bir kronik sıkıntı ayrıca firma güvenilir mi PS5 Pro ve bu monitörü alacağım sanırsam.
Site güvenilir. Ölü piksel de şans işi açıkçası. Mağdur edeceklerini sanmıyorum.

Otomatik kapatma özelliği yok. OLED monitörü sürekli açık kullanmanız sıkıntı olabilir. Panelin doğasından ötürü hep aynı görüntü veya uzun süre kesintisiz çalışmaya pek uygun değil. Arada bir kapatıp piksellerin dinlenmesi gerekli. Uzun süreden kasıtım 10-20 saat vs.

Anladım hocam ben bir konu açıp aynı zamanda kaliteli bir IPS 2K yüksek Hz önerilerine bakayım o zaman sizde öneriniz var ise verirsiniz hocam.

Anladım hocam ben bir konu açıp aynı zamanda kaliteli bir IPS 2K yüksek Hz önerilerine bakayım o zaman sizde öneriniz var ise verirsiniz hocam.
PS5 Pro için 4K bir monitörde alınabilir bu bütçede. 2K ve IPS fazla abes kaçar. Sistem ile kullanacaksanız bilemeyeceğim. Bahsettiğim gibi kullanmayacaksanız en mantıklısı 2K OLED olur ama.

PS5 Pro için 4K bir monitörde alınabilir bu bütçede. 2K ve IPS fazla abes kaçar. Sistem ile kullanacaksanız bilemeyeceğim. Bahsettiğim gibi kullanmayacaksanız en mantıklısı 2K OLED olur ama.

4K IPS alıp kaliteli PC de kullanırım ekran kartım güçlü çoğu oyunda iyi FPS verir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı