- Makaleler
- 7
Daha fazla
Bunu tercih eder miydiniz hocam o düz model yerine? Bu 2'si arasında kaldım. Şimdi de ASUS'unda böyle Hz düşürülüp yenilenen düşük fiyatlı versiyonu varmış.
Aladabilirdim de almayadabilirdim de, emin değilim. Bu monitörün iyi ve kötü çok fazla yönü var. AW2725D için muadil ve tercih edilebilir fakat hangisini alırdım cidden bilmiyorum. En büyük eksisi gen 2 W-OLED panel kullanması. Dell de gen 3 qd OLED var. Bunun yanında da bazı eksileri var. Gradyan performansı zayıf. Renk gamutu qd OLED'den zayıf. Bununla alakalı bozulma vb şikayetler gördüm. İlk parlak woled olduğundandır belki bilmiyorum. Gen 2 panel kullanıyor ama gen 3 özellikleri var. Black chrominance overshoot sorunu var. Yansıma işlemesi berbat. Ekrana geleni çok fazla yansıtıyor yani. Biraz grenlik var. Metin netliği çok kötü. Renk doğruluğu qd OLED kadar iyi değil.
Artılarına geçelim. Qd OLED paneldeki morluk sorunu yok. Işık alan ortamda siyahları çok daha iyi koruyor. Parlaklığı çok iyi.
AW2725D de bu sorunlar yok veya çok daha az fakat morluk, siyahların griye dönmesi gibi sorunlar (qd OLED panellerin hepsinde kaçınılmaz bir sorun) var.
Hangisi daha çok can sıkar emin değilim. Tercih meselesi ve çok zor bir seçim.
Ben alırken bu ASUS monitör 34K civarıydı, bende 4 bin TL ekstradan vermek istemedim.
Öznel bir soru diyebilirim. Işık alan bir ortamda ASUS daha iyi gözükecektir ama karanlık ortam da Dell daha iyi.
Bu ASUS monitör çok fazla sorunla çıktığı için soğudum biraz. İlk parlak woled bu monitör. Yenileri de yakın zamanda çıktı. Onları tercih etmek daha mantıklı. Bir de bu ASUS monitörün true Black glossy versiyonu hali gelecek. Yani kaplamayı geliştirip tekrar satışa sunulacak. Belki sorunlar da azaltılır.