2K OLED vs 4K IPS

Yaklaşık 15 sene önce Samsung telefonlarında yaygın olarak AMOLED'i kullanmaya başladığı dönemlerde ekranın bu denli kontrastlı ve canlı olmasına hayret etmiştim. Ardından, 8-10 sene önce OLED TV'ler ilk yaygınlaşmaya başladığında keşke monitörler de OLED olsa derdim. 3-5 sene önceye kadar da bu hayalim sürüyordu ki bu dönemlerde piyasada tek tük OLED monitör görmeye başladık. 2 sene önce itibariyle monitörümü ve masamı kaldırıp PC'yi OLED TV'ye bağladım (Evlilik vs. de bunda etkili oldu). Son 1-2 yıldı ise OLED monitörlerin baya yaygınlaştığını görüyorum. Artık TV'ye bağlı olduğum için beni çok ilgilendirmese de bu teknolojinin monitörlerde kullanılması büyük bir gelişme. Ben olsam karşısındaki seçeneğe çok aldırmadan işin içinde OLED varsa alır geçerim.

Yaklaşık 15 sene önce Samsung telefonlarında yaygın olarak AMOLED'i kullanmaya başladığı dönemlerde ekranın bu denli kontrastlı ve canlı olmasına hayret etmiştim. Ardından, 8-10 sene önce OLED TV'ler ilk yaygınlaşmaya başladığında keşke monitörler de OLED olsa derdim. 3-5 sene önceye kadar da bu hayalim sürüyordu ki bu dönemlerde piyasada tek tük OLED monitör görmeye başladık. 2 sene önce itibarıyla monitörümü ve masamı kaldırıp PC'yi OLED TV'ye bağladım (evlilik vs. de bunda etkili oldu). Son 1-2 yıldı ise OLED monitörlerin bayağı yaygınlaştığını görüyorum. Artık TV'ye bağlı olduğum için beni çok ilgilendirmese de bu teknolojinin monitörlerde kullanılması büyük bir gelişme. Ben olsam karşısındaki seçeneğe çok aldırmadan işin içinde OLED varsa alır geçerim.

Gönül ister bir 4K OLED monitör 😃

O bütçede var aslında ama siz zaten düşünmüşsünüzdür.

Birçok marka ve model var önceden de biraz araştırmıştım biraz daha araştırma yapayım zaten OLED dediğim vakit en ucuz 30bin TL'ye alabiliyorum en iyisi marka model araştırmak.

O bütçede var aslında ama siz zaten düşünmüşsünüzdür.

Bu nasıldır hocam.

2K OLED tercih edeyim o halde ürün önerin var mı?
Hocam ben samsung g6 oled 360 hz kullanıyorum 23,5k ya almıştım geçen yıl çokta memnunum. Benimki qd-oled üzerinde hafif mat bir kaplama var. Işıklı oda da yansıma yappmıyor, gece düz oled ile farkı yok zaten. Qd mi WQ mi alacağınıza sizin karar vermeniz gerek.

Hocam ben Samsung G6 OLED 360 Hz kullanıyorum 23, 5K ya almıştım geçen yıl çok da memnunum. Benimki qd-OLED üzerinde hafif mat bir kaplama var. Işıklı oda da yansıma yappmıyor, gece düz OLED ile farkı yok zaten. Qd mi wq mi alacağınıza sizin karar vermeniz gerek.

Daha canlı renkler için qd-OLED almayi düşünüyorum hocam.

Birçok marka ve model var önceden de biraz araştırmıştım biraz daha araştırma yapayım zaten OLED dediğim vakit en ucuz 30bin TL'ye alabiliyorum en iyisi marka model araştırmak.
Yani demek istediğim böyle bir boyutta monitör isteyip istemediğinizi düşünmüşsünüzdür.

Daha canlı renkler için qd-OLED almayi düşünüyorum hocam.
Mantıklı bende aynı tercihi yapmıştım, söylediğim monitörün tek dezavantajı mat kaplama olduğundan gün ışığında renkler çok az soluk duruyor ama ips ile arasında dağlar kadar fark var çok abartılacak bir durum değil. Aynı zamanda bende lg oled c4 tv de var. Onunla kıyasladığında çok ufak bir fark var renk ve parlama durumu. Şu an yine bir monitör alacak olsam düşünmeden g6 oled alırım. Tabii fiyatlar ne oldu şu an onu bilmiyorum. Bir ara 17.5k ya millet baya stok yaptı öğrenci indiriminden

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı