Arkadaşlar bu yıl içerisinde ASUS 2 monitör çıkaracak. Bir tanesi PG27AQDP (27 inç 2K 480 Hertz) diğeri ise PG32UCDP (32 inç Full HD 480 Hertz / 4K 240 Hertz Dual monitör). OLED monitör almaya karar verdim fakat 2K mı alsam 4K mı alsam karar veremiyorum. Bütçe sıkıntım yok lakin iki tarafın da kendince avantaj ve dezavantajları var. Şöyle açıklayim. 2K alırsam eğer oyunlarda işimi görecek fakat mesela film izlemek istediğimde film sitelerinde 2K seçeneği olmadığı için kalite düşürüp 1080p izlemek zorunda kalacağım. Şahsen bu kadar para vermişken monitörü sadece oyun için kullanmak istemem yani. Fakat diğer taraftan bakarsak eğer 4K alırsam bu sefer monitör hem oyun hem film için ihtiyacımı karşılayacak fakat bunun da şöyle bir sıkıntısı var. 4K monitörler oyunlarda fazla sistem kaynağı tükettiği için sanırım her 2-3 senede bir ekran kartını falan yenilemem gerekecek. Yani 2K'nın da 4K'nın da kendince bazı sıkıntıları var. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Herkesin yorumunu bekliyorum. Teşekkürler.