2K OLED vs 4K OLED

Çözünürlük tercihi ekran boyutu ve ekrana olan uzaklikla yapılır. 32 inç e kadar 2K çözünürlük yeterlidir. Bu boyut üzerinde tam 4K olmasa da piyasada örnekleri mevcut, piksel sayısınında artması gerekir yoksa çözünürlük rahatsız eder. Benim önerim 2K çözünürlük olacak, bu boyutlarda görüntü kalitesi fazlasıyla tatmin edici ve sistemin performans ömrü daha uzun olacaktır.
2k ile 4k arasında gözle görülür bir kalite farkı var mı peki ? Oyunlarda özellikle belirgin farklar var mı ?

Madem bütçe sıkıntın yok madem 5090 alıcaksın o zaman 4K olanını al. 2-3 senede kart değiştirmek zorunda da kalmazsın. 4 yıl önce çıkmış 3090 çatır çatır oynatıyor daha da gider. Ben 4K monitörü 7800XT ile kullanıyorum çok yüksek fps ler olmasa da akıcı oynatıyor 4K da. Varsın ilerde 2K ya düşsün ikisi arasındaki kalite farkı 1080P gibi değil çok yakın.

Arkadaşın dediği gibi o monitör 100 liradan aşağı gelmez. Ben onun yarısından da ucuza oled tv aldım canım isteyince monitör niyetine canım isteyince sinema niyetine kullanıyorum kendi ses sistemi bile fazla iyi soundbarla birlikte ortalığı yıkıyor monitör yanında hikaye oldu.

Madem bütçe sıkıntın yok madem 5090 alıcaksın o zaman 4K olanını al. 2-3 senede kart değiştirmek zorunda da kalmazsın. 4 yıl önce çıkmış 3090 çatır çatır oynatıyor daha da gider. Ben 4K monitörü 7800XT ile kullanıyorum çok yüksek fps ler olmasa da akıcı oynatıyor 4K da. Varsın ilerde 2K ya düşsün ikisi arasındaki kalite farkı 1080P gibi değil çok yakın.

Arkadaşın dediği gibi o monitör 100 liradan aşağı gelmez. Ben onun yarısından da ucuza oled tv aldım canım isteyince monitör niyetine canım isteyince sinema niyetine kullanıyorum kendi ses sistemi bile fazla iyi soundbarla birlikte ortalığı yıkıyor monitör yanında hikaye oldu.
Peki siz olsaydınız neyi tercih ederdiniz 2k ile 4k arasından ?

4K.

32'' 4K nın yanında 27'' 2K monitörüm de var boyutuna rağmen 32'' 4K tartışmasız daha net. Ama monitöre o parayı verir miyim vermem orası sana kalmış. Ben o yüzden oled tv tercih ettim.
İki monitöre de sahip birini görmek ne güzel valla şuan kararımı vermek üzereyim. Yani diyorsunuz ki 4k monitör oyunlarda 2k'dan bariz bir şekilde daha mı iyi görünüyor ?

İki monitöre de sahip birini görmek ne güzel vallahi şu an kararımı vermek üzereyim. Yani diyorsunuz ki 4K monitör oyunlarda 2K'den bariz bir şekilde daha mı iyi görünüyor?

32inç 2K çözünürlükle bile 27 incten çok daha güzel oluyor. Bende 32 inç 2K ve 27 inç 2K monitöru yan yana deneyimledim. 32 inç tadı bir başka oluyor. Ekranlarda böyle, ne kadar büyük o kadar keyifli. 32 inç için 4K şart değil!

32inç 2K çözünürlükle bile 27 incten çok daha güzel oluyor. Bende 32 inç 2K ve 27 inç 2K monitöru yan yana deneyimledim. 32 inç tadı bir başka oluyor. Ekranlarda böyle, ne kadar büyük o kadar keyifli. 32 inç için 4K şart değil!
Hocam doğrudur da önümde 2 seçenek var benim birisi 27 inç 2k diğeri 32 inç 4k. Başka bir şey almayı da düşünmüyorum açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı