2K oyun için işlemci değiştirmeye gerek var mı?

Onur Alkuş

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Mali Müşavir
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar. Bugün elimde olan RX6600 ekran kartımı sattım ve yerine RTX3080 ekran kartı aldım. Mevcut işlemcim i511400F ve gayet memnunum kullandığım süre içinde. 1080p için darboğaz olur endişesi vardı RTX 3080 için o yüzden işlemcimi değiştirmeye karar vermiştim. Sonra internette olan karşılaştırma videolarını izledim Ryzen 5 5600X almayı düşünüyordum (bütçem fazla olmadığı için). 2K için konuşuyorum, aralarında neredeyse hiç fark olmadığını ve olan farkın ise vereceğim paralara değmediğini gördüm. Ekstra 6 7 FPS için neredeyse 6 bin lira para vermem gerekiyor ayrıca 5600X'i soğutmak i5'e göre daha zor diye biliyorum(kule tipi soğutucum var). Elimdekileri satmam ekran kartına göre bir tık daha zor olur diye düşünüyorum zaten.

Özet olarak mevcut ekipmanlarımı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum malum ülkenin durumu, fazla para bağlamak istemiyorum ekran kartını uyguna aldım zaten yoksa hiç girişmezdim bu işlere bu zamanda. Ekran kartı her ne kadar iyi olsa da sonuçta oyunu monitörde görüyoruz o yüzden işlemciye vereceğim parayla iyi bir monitör almak istiyorum.
Güzel bir 2K monitör ile i511400F RTX 3080 kombinasyonuna devam etmek istiyorum daha önceden kullanan veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz yapmıyor. Yapsa da önemsenmeyecek düzeyde. Çok minimal. Rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz 2k için.

AM5 sisteme ya da DDR5 Intel sisteme geçmedikçe bir değişim yapmanın mantığı yok bence.

İleride olurda bir ihtiyaç için satmazsam bilgisayarımı bir işlemci anakart değiştiririm devam ederim sizin dediğiniz gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz yapmıyor. Yapsa da önemsenmeyecek düzeyde. Çok minimal. Rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz 2k için.

Ben şahsen beğendim performansını , umarım uğraştığıma değecek bir sonuç çıkar ortaya

İleride olurda bir ihtiyaç için satmazsam bilgisayarımı bir işlemci anakart değiştiririm devam ederim sizin dediğiniz gibi.

Ben şahsen beğendim performansını , umarım uğraştığıma değecek bir sonuç çıkar ortaya
Değer hocam. Rahatsızlık hissedene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. O zamana kadar DDR5 sistemler yaygınlaşır ve fiyatları da düşer diye düşünüyorum.

Değer hocam. Rahatsızlık hissedene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. O zamana kadar DDR5 sistemler yaygınlaşır ve fiyatları da düşer diye düşünüyorum.

Genel olarak AAA oyunlar oynuyorum CS:GO veya tarzı Online oyunlarla pek aram yok. O yüzden ne tarz durumlarda rahatsız olurum onu da bilmiyorum gerçi

Genel olarak AAA oyunlar oynuyorum CS:GO veya tarzı Online oyunlarla pek aram yok. O yüzden ne tarz durumlarda rahatsız olurum onu da bilmiyorum gerçi
Darboğaz esnasında ani FPS düşmeleri olur. Takılmalar olur. FPS'niz yüksektir fakat kasıyor gibi hissedersiniz. İşlemci full yükte çalıştığı için CPU sıcaklıkları artar.

Tespit için Afterburner'ın OSD'sini kurup ayarlayın. Ayarları en yükseğe çekmenize rağmen (özellikle AAA oyunlarda) GPU kullanımı %100'e dayanmıyor (%95-100) ve CPU kullanımı artıyorsa darboğaz vardır.
Bu dediğim rekabetçi oyunlarda geçersizdir çünkü o tarz oyunlarda genelde ekran kartı tabiri yerindeyse yatar uyur. Tabi 3080 için konuşuyoruz :)

Darboğaz esnasında ani FPS düşmeleri olur. Takılmalar olur. FPS'niz yüksektir fakat kasıyor gibi hissedersiniz. İşlemci full yükte çalıştığı için CPU sıcaklıkları artar.

Tespit için Afterburner'ın OSD'sini kurup ayarlayın. Ayarları en yükseğe çekmenize rağmen (özellikle AAA oyunlarda) GPU kullanımı %100'e dayanmıyor (%95-100) ve CPU kullanımı artıyorsa darboğaz vardır.
Bu dediğim rekabetçi oyunlarda geçersizdir çünkü o tarz oyunlarda genelde ekran kartı tabiri yerindeyse yatar uyur. Tabi 3080 için konuşuyoruz :)
Keşke öğrenmeseydim şimdi sürekli takılıyor gibi gelicek :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı