Onur Alkuş
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Mali Müşavir
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar. Bugün elimde olan RX6600 ekran kartımı sattım ve yerine RTX3080 ekran kartı aldım. Mevcut işlemcim i511400F ve gayet memnunum kullandığım süre içinde. 1080p için darboğaz olur endişesi vardı RTX 3080 için o yüzden işlemcimi değiştirmeye karar vermiştim. Sonra internette olan karşılaştırma videolarını izledim Ryzen 5 5600X almayı düşünüyordum (bütçem fazla olmadığı için). 2K için konuşuyorum, aralarında neredeyse hiç fark olmadığını ve olan farkın ise vereceğim paralara değmediğini gördüm. Ekstra 6 7 FPS için neredeyse 6 bin lira para vermem gerekiyor ayrıca 5600X'i soğutmak i5'e göre daha zor diye biliyorum(kule tipi soğutucum var). Elimdekileri satmam ekran kartına göre bir tık daha zor olur diye düşünüyorum zaten.
Özet olarak mevcut ekipmanlarımı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum malum ülkenin durumu, fazla para bağlamak istemiyorum ekran kartını uyguna aldım zaten yoksa hiç girişmezdim bu işlere bu zamanda. Ekran kartı her ne kadar iyi olsa da sonuçta oyunu monitörde görüyoruz o yüzden işlemciye vereceğim parayla iyi bir monitör almak istiyorum.
Güzel bir 2K monitör ile i511400F RTX 3080 kombinasyonuna devam etmek istiyorum daha önceden kullanan veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Özet olarak mevcut ekipmanlarımı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum malum ülkenin durumu, fazla para bağlamak istemiyorum ekran kartını uyguna aldım zaten yoksa hiç girişmezdim bu işlere bu zamanda. Ekran kartı her ne kadar iyi olsa da sonuçta oyunu monitörde görüyoruz o yüzden işlemciye vereceğim parayla iyi bir monitör almak istiyorum.
Güzel bir 2K monitör ile i511400F RTX 3080 kombinasyonuna devam etmek istiyorum daha önceden kullanan veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.