2K sistem için PSU, kasa ve ekran kartı tavsiyesi

OSman18

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar. İyi Sosyaller dilerim.

Şu anda kullandığım Ryzen 3 2200G ve GTX 970'li sistem yetersiz gelmeye başladığından, ileriye dönük olması açısından yeni bir DDR5 sistem almaya niyetlendim. Kullanım amacım çoğunlukla oyun oynamak. En çok hoşuma giden oyunlar; AC serileri, PES, CoD serileri, bir de benim tarafımdan keşfedilmeyi bekleyen, RPG türü deniliyor sanırım, bu tarz görseli ve oynanışı güzel oyunlar...
Ancak maalesef tükenme hızına yetişemediğim uygun fiyatlı F/P sistemleri alamadığımdan kendim bir sistem toplamaya karar verdim. Daha önce hiç sistem toplamadığımdan ve pek bilgi sahibi olmadığımdan forumlar, YouTube ve benzeri yerlerden uzunca araştırarak birtakım bileşenlerin siparişini verdim.
Hatalı bir kombinasyon yoktur umarım. Uzun süre kullanmayı düşündüğümden titiz davranmaya çalışıyorum ve içime sinsin istiyorum.

Özellikle şu anda tıkandığım ve kararsız kaldığım konu kasa seçimi. Forumda değerli @BerkayZ87 ve @The Man From E.A.R.T.H. Hocalarımızın büyük emeklerle hazırladığı Kasa Tier List konusundan gözüme kestirdiğim Lian Li Lancool II Mesh var ilk aday olarak. Liste halihazırda güncel olmadığından daha F/P bir ürün bulabilir miyim düşüncesiyle farklı kaynaklardan araştırmaya devam ediyorum. Aynı markanın 216 modeli de güzel görünüyor ancak maalesef stok yok.

Deepcool'un CK560 modeli de epey hoşuma gitti açıkçası, fiyatı da daha uygun. Öte yandan Dark Maxima V20 ve V30 modelleri kafamı karıştıran diğer modeller. 5-6 bin lira civarında da çok güzel kasalar var ancak daha bütçe ayırmam gereken güç kaynağı ve ekran kartı olduğundan çok da abartmak istemiyorum. Kısmet olursa uzun yıllar kullanmayı düşündüğümden öncelikle hava akışı iyi, görece kaliteli ve de sessiz çalışan kasa tavsiyelerinizi beklerim.

Bunun dışında hiçbir fikrimin olmadığı, ancak kasadan daha önemli gördüğüm PSU tavsiyeleriniz ile birlikte şimdilik monitörümden dolayı 1080p de kullanmak üzere ama 2K'yı kaldıracak, tercihen NVIDIA 30-40 serilerinden (kabaca RT ve DLSS kaynaklı) 🙂 değilse de yüksek F/P oranına sahip, soğutma konusunda üzmeyecek ekran kartı tavsiyelerinizi ve genel çerçevede kıymetli yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K için minimum RTX 4070 veya RX 7700 XT işlemci ise R5 7500F güzel bir soğutucu ile güzel ikili olur. Minimum da 750W 80+ kaliteli Bronze veya Gold sertifikalı güç kaynağı tamamdır. Anakartta en uygun B650 marka hangisi ise alınır genelde Gigabyte B650M DS3H uyguna satılıyordu en son 3500 TL bandında idi.

Lian oldukça iyi bir kasa, 3000 serisinden ziyade rahat bir 2K istiyorsanız 4070'lere çıkmanız gerektiğini düşünüyorum. İşlemciniz 2K da rahatça besleyecektir. 3000 serisi sizi maalesef ki kesmez.

Uste 360mm sivi sogutma takma dusuncen varsa Maxima V30 mantikli bir secim. Veya zar zor uste 360mm destegi de olsa yine alternatif olarak G360A da bakilabilir. Ama diyorsan ki sonradan 360mm takmak gibi bir dusuncem yok, saf kalite olarak Lancool II Mesh hepsinden daha kaliteli bir kasa. Ancak sessizlik istiyorsan RGB modelinin stok fanlari kalitesiz, dolayisiyla fan takviyesi gerekebilir. Stok halde ortalama ustu bir fan kalitesi istiyorsan Phanteks G360A'ya yonelmen daha mantikli. Dahili fanlari daha kaliteli ve 4 pin PWM girisli. Lancool'dakiler ise 3 pin DC ve icerisinden cikan 3 fan icin tek girisli bir coklayici cikmiyor. Cok buyuk bir eksi. Anakartinda 3 adet SYS FAN portu yoksa bir de coklayici masrafi var.

Kasa olarak Phanteks G360A fiyat-performans dengesi olarak mantikli. Ben onu tavsiye ederim guncel olarak.

Ekran karti ve PSU birbirine bagli ve her ikisi icin de butce belirtirsen daha iyi olur.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. @Trevor Belmont Anakart konusunda haklısınız, daha uygun modeller vardı. Ancak DS3H indirimini kaçırmışım, ben baktığımda 4200₺ civarındaydı. Msi ise hem markası, hem daha premium bir görüntüsünün olması, hem WiFi, BT gibi özellikleri hem de 6000₺ fiyatıyla biraz kandırdı beni açıkçası 😅
7700XT yeterli olur mu gerçekten? Markalara göre 9-10 bin ₺ civarı fark var bu chipsette. Sapphire Pulse modeli almak mantıklı olur mu acaba? 🤔

@Skiees Anladım hocam. 3000'leri eledik o zaman. 4060Ti da kurtarmaz diyorsunuz. 🙂

@BerkayZ87 Kule tipi bir soğutucu şimdilik iş görür sanırım. 360 mm sıvı soğutma kullanır mıyım ileride bilemiyorum.
Phanteks markasını daha önceden bilmiyordum ama G500A modelini beğenmiştim. Ancak onun da fiyatı fazla bana göre. Bahsettiğiniz G360A modeli de güzel görünüyor. Eve gidince etraflıca inceleyeyim, sizin de referansınızla içime sindirmeye çalışayım hocam. 😃
Ekran kartı için bütçe olarak 14-15 bin ₺ düşünüyordum en fazla ama söylenilenlere bakılınca çok yetersiz kalıyor. Bir tek taksitle alma imkanım var zaten. Bi modele bakıyorum 13-14 civarı, 3 bin fazla verip üst modelini alayım diyorum. Bu sefer de almışken daha iyisi olsun diye diye işin sonu gelmiyor. 🙂 24-25 bin ₺ civarı da ödemek istemiyorum açıkçası. Bundan daha düşük fiyata gerçekten parasına değecek bir ürün almak daha mantıklı geliyor. Bazı sitelerde 2 ay sonra ödemeli, peşin fiyatına satışlar oluyor. Sanırım o şekilde alacağım. Biraz daha kemer sıkmak gerekecek sanırım.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. @Trevor Belmont Anakart konusunda haklısınız, daha uygun modeller vardı. Ancak DS3H indirimini kaçırmışım, ben baktığımda 4200₺ civarındaydı. MSI ise hem markası, hem daha premium bir görüntüsünün olması, hem Wi-Fi, BT gibi özellikleri hem de 6000₺ fiyatıyla biraz kandırdı beni açıkçası 😅
7700XT yeterli olur mu gerçekten? Markalara göre 9-10 bin ₺ civarı fark var bu chipsette. Sapphire Pulse modeli almak mantıklı olur mu acaba? 🤔

@Skiees Anladım hocam. 3000'leri eledik o zaman. 4060 Ti da kurtarmaz diyorsunuz. 🙂

@BerkayZ87 Kule tipi bir soğutucu şimdilik iş görür sanırım. 360 mm sıvı soğutma kullanır mıyım ileride bilemiyorum.
Phanteks markasını daha önceden bilmiyordum ama G500A modelini beğenmiştim. Ancak onun da fiyatı fazla bana göre. Bahsettiğiniz G360A modeli de güzel görünüyor. Eve gidince etraflıca inceleyeyim, sizin de referansınızla içime sindirmeye çalışayım hocam. 😃
Ekran kartı için bütçe olarak 14-15 bin ₺ düşünüyordum en fazla ama söylenilenlere bakılınca çok yetersiz kalıyor. Bir tek taksitle alma imkanım var zaten. Bir modele bakıyorum 13-14 civarı, 3 bin fazla verip üst modelini alayım diyorum. Bu sefer de almışken daha iyisi olsun diye diye işin sonu gelmiyor. 🙂 24-25 bin ₺ civarı da ödemek istemiyorum açıkçası. Bundan daha düşük fiyata gerçekten parasına değecek bir ürün almak daha mantıklı geliyor. Bazı sitelerde 2 ay sonra ödemeli, peşin fiyatına satışlar oluyor. Sanırım o şekilde alacağım. Biraz daha kemer sıkmak gerekecek sanırım.

Sıvı soğutma gerçekten gereksiz. Sağlam bir kule tipi soğutucu her zaman iş görür. Egzozu da değiştirirseniz isteğinize göre taş gibi olur. Ancak başarılı bir oyun deneyimi için ekran kartı maalesef böyle. Zaten 1K ya hiçbir zaman düşürmeyeceksiniz.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. @Trevor Belmont anakart konusunda haklısınız, daha uygun modeller vardı. Ancak DS3H indirimini kaçırmışım, ben baktığımda 4200₺ civarındaydı. MSI ise hem markası, hem daha premium bir görüntüsünün olması, hem Wi-Fi, BT gibi özellikleri hem de 6000₺ fiyatıyla biraz kandırdı beni açıkçası 😅

@Skiees anladım hocam. 3000'leri eledik o zaman. 4060 Ti da kurtarmaz diyorsunuz. 🙂

@BerkayZ87 kule tipi bir soğutucu şimdilik iş görür sanırım. 360 mm sıvı soğutma kullanır mıyım ileride bilemiyorum.
Phanteks markasını daha önceden bilmiyordum ama G500a modelini beğenmiştim. Ancak onun da fiyatı fazla bana göre. Bahsettiğiniz G360a modeli de güzel görünüyor. Eve gidince etraflıca inceleyeyim, sizin de referansınızla içime sindirmeye çalışayım hocam. 😃
Ekran kartı için bütçe olarak 14-15 bin ₺ düşünüyordum en fazla ama söylenilenlere bakılınca çok yetersiz kalıyor. Bir tek taksitle alma imkanım var zaten. Bir modele bakıyorum 13-14 civarı, 3 bin fazla verip üst modelini alayım diyorum. Bu sefer de almışken daha iyisi olsun diye diye işin sonu gelmiyor. 🙂 24-25 bin ₺ civarı da ödemek istemiyorum açıkçası. Bundan daha düşük fiyata gerçekten parasına değecek bir ürün almak daha mantıklı geliyor. Bazı sitelerde 2 ay sonra ödemeli, peşin fiyatına satışlar oluyor. Sanırım o şekilde alacağım. Biraz daha kemer sıkmak gerekecek sanırım.

HB yorumlarına göre alanlar mutlu gözüküyor. F/P açısından en iyi kartlardan biri. Üç fanlı modelleri de var birisi Nitro diğeri Pure. Pure beyaz sistem toplayanlar için yapılmış. Nitro modeli zaten hem tasarım hem soğutma performansı Sapphire da en iyisidir. Sapphire köklü firmalardan AMD ile yıllardır çalışıyor o yüzden içiniz rahat olsun.

@Skiees Sıvı soğutma göz alıcı görünse de bazı yerlerde çok elzem olmadığıyla ilgili yorumlar görmüştüm. Ben de biraz önyargılıyım anlayacağınız. Diğer söylediklerinizi de dikkat alacağım.
@Trevor Belmont Kasayı da netleştirdikten sonra detaylı ekran kartı incelemesine başlayayım o halde. Chipsetlerle ilgili birçok karşılaştırma videosu, sıralama listeleri var sanırım, iyi kötü fikir verecektir. Ancak marka ve modellerle ilgili söylediklerinizi, kullanıcı deneyimlerini duymak, tecrübelerinizi aktarmanız çok değerli gerçekten. Sapphire Nitro modelinin iyi olduğunu bilmiyordum mesela. Bu tarz yorumlara tam manasıyla açığım. Bu arada kendimi Nvidia'dan vazgeçirmek zorunda kalacakmışım gibi hissediyorum. 😅

@Skiees sıvı soğutma göz alıcı görünse de bazı yerlerde çok elzem olmadığıyla ilgili yorumlar görmüştüm. Ben de biraz önyargılıyım anlayacağınız. Diğer söylediklerinizi de dikkat alacağım.
@Trevor Belmont kasayı da netleştirdikten sonra detaylı ekran kartı incelemesine başlayayım o halde. Chipsetlerle ilgili birçok karşılaştırma videosu, sıralama listeleri var sanırım, iyi kötü fikir verecektir. Ancak marka ve modellerle ilgili söylediklerinizi, kullanıcı deneyimlerini duymak, tecrübelerinizi aktarmanız çok değerli gerçekten. Sapphire Nitro modelinin iyi olduğunu bilmiyordum mesela. Bu tarz yorumlara tam manasıyla açığım. Bu arada kendimi NVIDIA'dan vazgeçirmek zorunda kalacakmışım gibi hissediyorum. 😅

Sapphire da ne alırsan al fark etmez ama Nitro alırsan kaliteyi anlıyorsun. ASUS'un STRIX modeli neyse MSI'ın da Gaming X modelleri veya Gigabyte'ın Aorus modelleri neyse o da öyle kaliteli işte. :)

Sapphire da ne alırsan al fark etmez ama Nitro alırsan kaliteyi anlıyorsun. ASUS'un STRIX modeli neyse MSI'ın da Gaming X modelleri veya Gigabyte'ın Aorus modelleri neyse o da öyle kaliteli işte. :)
Şimdi daha güzel oldu hocam, daha iyi oturdu kafamda. 🙂 Bunu da not alayım bir kenara.

@BerkayZ87 Hocam merhaba, tekrardan rahatsız ediyorum ama pek ilgilenemedim bazı sağlık problemleri nedeniyle. Kasa konusunda çok arada kaldım. Phanteks'in G360A modeli daha kaliteli duruyor ancak Deepcool'un CK 560 modeli şöyle bir sitede gerek soğutma gerekse gürültü testlerinde daha iyi sonuç vermiş görünüyor. Site ne kadar güvenilir bilemiyorum tabi. Bir de ekstra fan almak da masraflıymış. Zaten fiyatı diğerlerinden yüksek olan Lian Li'yi hem fan hem de kablo masrafı yüzünden elemek zorunda kaldım. Kalan ikisi arasında ise CK560 daha masrafsız görünüyor. Dediğim gibi test sonuçları da kafamı karıştırdı. Deepcool'a daha yakınım aslında. Kalite olarak nasıldır, bilemiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı