Arkadaş yüksek Hz değerlerine sahip ve düşük tepkime süreli bir monitör istiyor. IPS modellerde 144 Hz zor bulunuyor bulunsa bile pahalı belki adamın bütçesi yetmiyor ve 144 Hz’den vazgeçmek istemiyor. Profesyonel oyunculukta TN paneller IPS panelden üstündür. Önceliği renk kalitesi değil belki de bunu hiç düşündün mü ? O zaman 1 ms 144 Hz tavsiye eden hiç kimse bir şey bilmeden tavsiye ediyor bu mantığa göre.
Hahahah hiç güleceğim yoktu, tamamen zırvalamışsın. 144 Hz IPS panel zor bulunuyormuş, pahalıymış.
Birinci olarak, ben yazımda sadece IPS yazmadım VA'da yazdım.
İkinci olarak, zor bulunuyor felan yazmışsın. Bu monitör 2850 TL idi bu arkadaş yazdığında MSI Optix MAG27CQ. Ben özellikle orada belirttim ''bütçeni arttırabilir misin diye'' ama arkadaş bana bütçeden bahsetmek yerine bir şey biliyormuş gibi ukalalık yapmaya çalıştı.
Üçüncü olarak, profosyenel oyunculukta TN paneller IPS panellere göre üstündür gibi saçma sapan bir şey yazmışsın bunun dayanağı nedir? MS yüzünden mi yoksa? Bana 1 MS'de ghosting yapmayan, flecker yapmayan bir tane TN panel göster onu alacağım tamam mı?
Ayrıca yukarıda attığım monitör 1 MS 144 Hz ayrıca VA panel, arkadaşın bahsettiği özelliklere uyuyor demi? Berbat ötesi renk ve color banding olan çöp TN paneli tavsiye etmediğim için kusura bakma. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olma...