2K ve 144Hz oyunculuk için ekran kartı seçimi

Yer
Republic of Fenerbahçe
Daha fazla  
Meslek
Mechanical Engineer
Merhaba. Ben 2K ve 144Hz oyunculuk için yeni çıkacak NVIDIA RTX 3070 veya aynı performansı verebilecek yeni çıkacak AMD 6000 serisi almayı düşünüyorum. Darboğaz olmaması için işlemci olarak 3600X, 3700X, 3800X... Ve anakart olarak B450, B550, X570.. Hangisi seçilmeli? RAM, SSD, kasa, PSU... Seçimi de olabilir, teşekkürler.

Bütçe belirtin.

Bütçe 15-20 bin arası, bütçeden bağımsız darboğaz açısından seçiminizi bekliyorum. Zaten alacağım monitör Samsung LC27HG70QQMXUF 3000 TL klavye, mouse ve kulaklık üçlüsü 1500 TL civarı olacak.

Ah... Telefonda olmasam bütçe çok hoş. Her neyse arkadaşlar çok iyi bir bilgisayar toplayacaktır.

Hocam 4K 240Hz tam olacaktır fakat bütçenize göre 2K 144Hz'de fena olmayacaktır.

Hocam benim bildiğim kadarıyla 4K 240Hz monitör yok piyasada. 4K 240Hz monitör düşünseydim RTX 3090 olur derdim ki 4K çözünürlükte çoğu oyunda 200 FPS üstü bile verebileceğini sanmıyorum oyun performanslarına bakınca.

Hocam yeni uyandımda benimde kafamda bütün Monitörler Kasalar hepsi kafamda karışdı 4K daha iyi olacaktır fakat 2K'da sorun çıkartmayacaktır.

Intel ya da Amd olsun ama güncel 8 çekirdekli işlemciler olmalı ideal olarak. Ram seçimini anakartın resmi sitelerindeki uyum listelerinde bulunan RAM'lerden seçmelisin. RAM frekansı minimum 3200 MHZ olmalı ki ideali de budur birçok işlemcinin resmi sitesine göre.
Kasa seçiminde önü ızgaralı (mesh) olanlar içeriye daha iyi hava üflüyor. Bir de eğer sıvı soğutma kullanacaksan kasanın üstüne takmalısın önüne değil. Önüne takarsan kasa içine sıcak hava üflenir. İçerideki tüm bileşenler ısınır. Oyunlarda ekran kartı zaten ısınıyor, bir de ekran kartının kasa önünden gelen sıcak havayı içine çektiğini düşünsene. Kasanın üstünde fan yeri olması oraya sıvı soğutma kurabileceğin anlamına gelmiyor. Sıvı soğutmanın radyatör+fan yüksekliği RAM'e veya anakartın soğutma ızgaralarının yüksekliğine denk geliyorsa kasanın üst kısmına sıvı soğutma sığmaz. Alacağın kasanın üstü sıvı soğutma kurulu video veya resimlerine bakarak fikir sahibi olabilirsin. En son çare kasanın resmi sitesindeki ölçülere ulaşmak (PDF şeklindeki kılavuzlar da olabilir), RAM, ve sıvı soğutma ölçülerinde de ulaşarak çakışıp çakışmayacağını anlamak.
PSU konusunda ise en garanti yol alacağın ekran kartının resmi sitesinde kaç WATT PSU istendiğini öğrenmek. PSU'nun 80+ (plus) sertifikası olan Corsair, Cooler Master, High Power, FSP, Seasonic... gibi bilinen markalardan olmasına dikkat etmeliyiz.
Anakart konusu ise biraz karışık. Seçeceğin platform ve işlemci nesline göre ayrıntılar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…