2K ve 4K arasında çok fark var mı?

O kartla DLSS göz önünde bulundurulduğunda 4K oyunculuk bile düşünülür. 2K olarak yıllarca kafan rahat olur. Oyun yapımcıları optimizasyonu tamamen boşverip sırtını ekran kartlarının teknolojilerine dayamadığı sürece sıkıntı olmaz. Tabi kaç yıl götürür sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil. Şu anda bile birçok oyun optimizasyon özürlüsü çıkıyor. 4090'da bile kasan oyunlar görüyoruz. Teorik olarak 4070Ti Super segmentinde bir kartın en az 3-4 yıl grafik ayarlarına baktırmadan akıcı oyun oynatması lazım. Ancak dediğim gibi oyun sektörü nasıl bir yöne evrilir belirsiz. Görüntü kalitesi olarak ise direkt bakar bakmaz anlayacağın bir artış olur. Bir de OLED bir monitör seçersen geçiş yaptığına fazlasıyla değer. 1440p monitör 1080p monitöre göre %75 daha fazla piksel barındırıyor. Monitör enine ve boyuna %10'un biraz üzerinde büyümesine rağmen yatay ve dikey piksel sayısı %30 artıyor. Yani aradaki %20'lik fark daha pürüzsüz bir görüntü olarak karşımıza çıkıyor.

Hocam benim alan sizce 27 icnhe küçük kalır mı ?

24 INCH bile büyük geliyorsa neden 27'yi düşünüyorsun?

Değer mi sorusuna benim için kesinlikle değer. Ama senin oynadığın oyunlar rekabetçi ise onu bilemem yada masan çok yakın ise ki bence 50 55 maks bakış açın ise bence yakın.

85 90 CM den bakıyorum şu an monitörüme. 55 e yaklaştığımda 27'nin büyük olduğu algısı yaratıyor bende. Ama bu yanıltıcı veya kişisel de olabilir. Mağazalarda da bakabilirsin. 70 in altı bana çok mantıklı gelmiyor.

Monitör duvar aparatı alıp masayı biraz geriye çekemez misin? O tarz çözümler üretebilirsen imkanın varsa o zaman alabilirsin.

27 Inch düşünmemin sebebi çoğu kişinin 2k için onu önermesinden kaynaklı.
Ben hikayeli oyun oynuyorum açıkçası ve bunun için maaliyete girmeyi düşünüyorum.

Masanın arkası kütüphane be hocam maalesef orayı da sökersem masa masalıktan çıkar

Anladım o zaman bakış mesafesi dışında önünde bir engel yok gibi görünüyor. Al eline bir mezura git bir teknoloji mağazasına 55 cm uzaktan bak bakalım nasıl hissediyorsun.

Sök gitsin masalıktan çıksın önemli olan monitöre bakış mesafeni uzatmak Çünkü 55 CM'den baktığında bir süre sonra gözlerin bile rahatsız olabilir. Karar senin.

2K 27 inch monitörüm var. Arada DLDSR ile 4K da oynuyorum. Detay artıyor tabii ama performanstan çok ödün veriyorsun. 2 yılda bir ekran kartı güncellemeyeceksen 4K anlamsız olabilir.

Kardeşim, yıllar oldu kumanda ile oynuyorum ve klavye-mause'dan çok daha konforlu ve zevkli, alışınca bırakamıyorsun. Dolayısıyla Xbox kumanda ile oynarsanız, sandalyeyi geriye çekersiniz, harika çözüm olur bence.

Biraz araştırma ve kişisel zevklerimi de öne koyarak 2K 34inç ultrawide Oled monitörü almayı tercih ediyorum, 4K 32 İnç monitör ile aradaki %67'lik keskinlik bana maliyet bakımından fiyatına uygun bir fark yaratacağını düşünmediğim için tercihim ultrawide kısmında oldu, bunda başlıca sebepler, oyunlar bir film gibi görünüyor, kendim de hikaye tabanlı oyunlar oynacağım için onu tercih etmek istedim, yazan, ilgi gösterme zahmetinde bulunan herkese teşekkürler. İyi yıllar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…