WhiteRose
Hectopat
Daha fazla
O kartla DLSS göz önünde bulundurulduğunda 4K oyunculuk bile düşünülür. 2K olarak yıllarca kafan rahat olur. Oyun yapımcıları optimizasyonu tamamen boşverip sırtını ekran kartlarının teknolojilerine dayamadığı sürece sıkıntı olmaz. Tabi kaç yıl götürür sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil. Şu anda bile birçok oyun optimizasyon özürlüsü çıkıyor. 4090'da bile kasan oyunlar görüyoruz. Teorik olarak 4070Ti Super segmentinde bir kartın en az 3-4 yıl grafik ayarlarına baktırmadan akıcı oyun oynatması lazım. Ancak dediğim gibi oyun sektörü nasıl bir yöne evrilir belirsiz. Görüntü kalitesi olarak ise direkt bakar bakmaz anlayacağın bir artış olur. Bir de OLED bir monitör seçersen geçiş yaptığına fazlasıyla değer. 1440p monitör 1080p monitöre göre %75 daha fazla piksel barındırıyor. Monitör enine ve boyuna %10'un biraz üzerinde büyümesine rağmen yatay ve dikey piksel sayısı %30 artıyor. Yani aradaki %20'lik fark daha pürüzsüz bir görüntü olarak karşımıza çıkıyor.@WhiteRose @Batina @claswan
Hocalarım sizi etiketledim cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdi sistemi yükseltmek istiyorum (3060 kartım var) ama bu sefer monitör yeri engel oluyor bana. 24 inch monitör bile büyük geliyordu ve monitöre yakın oynuyorum . 27 inch geçebilirim maxs o kadar alan var .
1080 p 24 inchten 2k 27 inch e geçmeye değer mi ? Görüntü kalitesi ne olur ?
Alacağım ekran kartı ise 4070 Ti Super (ultra 2k da beni kaç yıl götürür)
Ekstra pc ye olan uzaklığım: Masa 35 cm sandalye ile birlikte 50-55 cm monitöre olan uzaklığım oluyor. 27 inc devasa mı olur ?