2K vs 1080p

Monitörün boyutu bu konuda daha önemli bir hal aliyor. 27 inçe kadar 1080p 27 ve 32 inç te 2K, 32 inç üstüne çıktığımızda 4K çözünürlük gerekir ki deneyim iyi olsun. Ben RX 570'li sistemle 32 inç 2K monitöre geçmiştim, büyük her zaman daha keyiflidir. Senin sistemin 2K çözünürlük için gayet ideal. Belleğin yetersiz geldiği yerrde birkaç ayar kisarsin olur biter. Herkes ne Ultra meraklısı olmuş arkadaş.

1440p 30-32 inç bir monitör alırsan da görüntü kaliten neredeyse artmaz. Ekranın büyümesiyle nötrlenir. FPS oyunları oynadığım için benim tercihim her zaman yüksek yenileme hızı ve düşük gecikmedir. Tercihinizi kullanım amacınıza göre yapabilirsiniz.

1440p daha mantikli. Ekran kartim kaldirmayabilir diye bir şey yok. Bir oyunu illa Ultra oynaman gerekiyor diye bir şey yok. 1080p Ultra oynayacagima 1440p medium-high oynarim. Zaten artik hardware unboxed gibi kanallar surekli olarak oyunlara dair "optimized settings" tarzinda ayarlar paylastiklari icin her seyi Ultra yapayim devri bitti. Ki dizi/film izlerken, YouTube'da video izlerken, sadece masaustune bakarken bile 1080p ile 1440p arasi fark direkt belli oluyor.

Hocam o halde 1440 p ye yöneliyorum önerdiğiniz marka model var mı?

Senin sistem için mantıklı olan 1080p olsa da ben 2K tercih ederdim.

Ancak 2K alacaksan çözünürlük düşüremeyeceğini bilmen gerekiyor.

Açmayan oyunları 1080p yapar oynarım mantığı 2K panellerde mümkün değil, bulanık bir görüntü alırsın.

Senin sistem için mantıklı olan 1080p olsa da ben 2K tercih ederdim.

Ancak 2K alacaksan çözünürlük düşüremeyeceğini bilmen gerekiyor.

Açmayan oyunları 1080p yapar oynarım mantığı 2K panellerde mümkün değil, bulanık bir görüntü alırsın.

1080 mantıklı da ben de 2 k mi tercih etsem diye düşünüyorum açar oyunlari da işte, zorlanan oyunlarda 1080 düşerim mantigindaydim yani sizce ne yapılmalı kesin bir şeye ihtiyacım var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı