2TB M.2 SSD önerisi

Bütçe
7000

YusufMir

Decapat
Daha fazla  
Anakart
B550M DS3H
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Evde kullandığım PC için 2TB M.2 SSD alacağım. Anakartım B550M DS3H; bir adet g4x4, bir adet G3x2 M.2 girişim mevcut. Yakın zamanda upgrade yapma şansım yok. O yüzden tek seferde 2TB M.2 SSD almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu bazı korumaların olması gerektiğini LDPC, ECC, GC gibi öğrendim. Sonuç olarak beni uzun yıllar götürecek birkaç model buldum ama aralarından hangisini neden tercih etmem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Bulduğum modeller Samsung 990 Pro, Kingston KC3000, Kingston Renegade ve Kioxia Exceria Pro. Eğer önerebileceğiniz başka bir ürün varsa belirtin. Bütçe 7000TL. Teşekkürler.

Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Evde kullandığım PC için 2TB M.2 SSD alacağım. Anakartım B550M DS3H; bir adet g4x4, bir adet G3x2 M.2 girişim mevcut. Yakın zamanda upgrade yapma şansım yok. O yüzden tek seferde 2TB M.2 SSD almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu bazı korumaların olması gerektiğini LDPC, ECC, GC gibi öğrendim. Sonuç olarak beni uzun yıllar götürecek birkaç model buldum ama aralarından hangisini neden tercih etmem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Bulduğum modeller Samsung 990 Pro, Kingston KC3000, Kingston Renegade ve Kioxia Exceria Pro. Eğer önerebileceğiniz başka bir ürün varsa belirtin. Bütçe 7000TL. Teşekkürler.

butce 500 TL artarsa bu da tercih edilebilir

Evet zaten belirttim ama bu 4 ürünün hadi Kioxia'nın TBW'su çok düşük. Samsung 990 Pro, KC3000 ve Kingston Renegade'in ne farkları var? Neden, hangisini tercih etmeliyim? Anlayamadım.

Benim attığım 7300/7000 6500₺

Arkadaşın attığı 7350/6900 okuma yazma hızına sahip 7500₺ tercih sizin tabii.

Samsung bazı özelliklerde daha iyi tabii ki koruma vs.

Son düzenleme:
Benim attığım 7300/7000 6500₺

Arkadaşın attığı 7350/6900 okuma yazma hızına sahip 7500₺ tercih sizin tabii.
Sadece okuma/yazma hızına göre kıyaslamak pek doğru olmaz açıkçası. Mesela Samsung 990 Pro’nun okuma/yazma hızı kağıt üstünde belki biraz düşük gibi görünebilir ama daha düşük güç tüketimi, daha az ısınma ve daha iyi optimizasyon sunuyor. Ayrıca yazılım desteği (Samsung Magician) ve kontrolcü kalitesi de çok iyi.

Evet ama 990 PRO'da veri bütünlüğü koruması var. Bu iki markanın bir ayırt eden özelliği yok mu? Mesela psu alırken Japon Kondansatör varsa deriz ki güvenilir olma ihtimali daha yüksek. Bu iki marka arasında kalite farkı sağlayan bir özellik var mı?

Sadece okuma/yazma hızına göre kıyaslamak pek doğru olmaz açıkçası. Mesela Samsung 990 Pro’nun okuma/yazma hızı kağıt üstünde belki biraz düşük gibi görünebilir ama daha düşük güç tüketimi, daha az ısınma ve daha iyi optimizasyon sunuyor. Ayrıca yazılım desteği (Samsung Magician) ve kontrolcü kalitesi de çok iyi.
Aynen şuan, Kingston Renegade tbw olarak daha iyi ama Samsung'un elektrik kesintileri için önlemleri var. Bir de 7000 gibi bir hıza çıktıktan sonra 300'lük bir farkı anlamak çok zor.

1746833784839.png

1746833805383.png

Alabiliyorsan 990 Pro al.

Samsung 970 EVO Plus

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı