2x 4 GB Ram ile Tek Slot 8 GB Farkı

GTX1080User

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tek slotlar daha ucuza geliyor. Performans farkı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slotu dual channel kullanamayacağına göre evet olur.

en basit olarak tek bağlantı yerine ayrı kapasitede ram'i iki yoldan bağlantıyla bağlayacaksın gibi düşünebilirsin.

En basite indirger isek 8 araba bir sokağa tek tarafından girer ise mi daha hızlı ulaşır, yoksa 4'ü bir baştan diğer 4'ü diğer baştan girer ise mi ? biraz saçmaladık ama demek istediğimi anlattım.
 
Son düzenleme:
Anakartın desteklediği frekansa bakman gerek, yani dd3 1600 mhz. ise aldığın ramlar anakartın desteklediği frekans aralığına bak, birde işlemcinin de desteklediği maksimum frekans aralığına da bakarak ram alman gerek. @Silinen üye hocam bi açıklık getir şu konuya.

Aslında limit işlemcide, 2333 mhz ram de alsan işlemcin maksimum neyi destekliyor ise xmp yi açarak maksimuma getireceksin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slotlar daha iyi olur diye biliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston Ramlere baktığımda hiçbirinde H81 desteğini göremedim. İşlemcim ve anakartım ramin frekansını desteklediği halde.

Bu siteden bakabilirsiniz HyperX
 
Baktığın işlemci ddr3 1600 mhz destekliyor. DDR3 1600 mhz. Aldığın her ram modeli anakartında çalışacaktır.

Uyumsuzluk problemi bugüne kadar duymadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slot HyperX Fury 1333 Mhz çok uygun fiyata buldum fakat sitede hangi chipsetlere uygun olduğuna baktığımda H81 göremedim. @Silinen üye
 
arkadaslar benim asrock h55m-le anakartim var bir ram slotu bozuk 8 gb ram alirsam bir slotta 8 gbi calisimi gorurmu bilgisayar?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…