2x 6pin bulunan PSU RX 570 ile nasıl kullanılır?

RAM
16 GB ( 2x 8GB ) Crucial Ballistic 2666Mhz
İşlemci
Ryzen 7 2700x
Daha önce bu bağlamda açılmış konulara baktım ancak direkt benim problemimi gösteren bir konu göremedim. Elimde 600W bir PSU var ve uzunca da bir süredir bu PSU'yu kullanıyorum. Çalışması konusunda bir sorunum yok. Aktif olarak eski sistemimde çalışıyordu.

Eski sistem: Ryzen 5 1500X / GTX 1060 3GB ( 6 pin girişli ) ekran kartım vardı.

Hikaye: Öyle Extreme oyunlar oynamıyorum. Metin2 - LoL - GTA 5 tarzı oyun oynuyorum. Bunlar (16 hesapla farm yapma gibi durumlar) olduğundan dolayı ucuz çözüm arayışı ile A320M anakartıma uygun en yüksek işlemci olan Ryzen 7 2700X alıp 1500X ile değiştirerek bilgisayarıma yerleştirdim. İlk başlarda sorun yoktu ama arada mavi ekran ve mouse ve klavyenin donup bilgisayarın kendi kendine reset atma sorunları baş göstermeye başladı. Ardından uzatma kablosunda oluşan bir akım sorunu yüzünden hem Laptop'umun şarj aleti hem de masaüstü bilgisayarımın ekran kartı hasar aldı. Anakart üzerinde VGA LED ışığı yandı ve ekran kartının patates olduğu kanaatine vararak arkadaşım olan bir bilgisayarcıya götürdüm. GTX 1060 3GB içerisindeki birkaç yerde sıvı teması gözlemledik. Yaşadığım yer Karadeniz bölgesinde olduğundan nemin sorun olabileceğini düşündüm. Bilgisayarın benim tarafımdan sıvı temasına maruz kalması mümkün değildi çünkü. Mikroskop altında inceledik ve tek tek deneyerek bulabilirse sorunu bulabileceğini, ancak kartın artık dönemin çok gerisinde kaldığını, mümkünse yeni PC toplamamı söyledi. Şu an için parasal olarak biraz sıkıntıda olduğumdan elimdeki malzemeleri kullanmak zorundayım. Bana ücretsiz olarak bir RX 570 verdi. Gel gelelim eski kartımda 1 tane 6 pin güç girişi bulunuyor. PSU'da ise 2 adet 6 pin girişi mevcut ve ikisinde de ekstra 2 pin yok ne yazık ki. Yeni kartımızda ise 8 pin ihtiyacı var. Ben ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? PSU'yu değiştirmeden 6 pin to 8 pin gibi kablo var mıdır, bu kullanılır mı? En azından 1-2 sene daha idare etse beni GTA 6 çıkış tarihine yakın yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam teşekkür ederim öncelikle. Bu kablolar ileride yangına falan sebep olur mu? Evde yangın çıkartmayalım. Biraz okudum herkes memnun ama burada da sormak istedim. Sonuçta 6 pin her bir pin 10w olsa 60w gibi hesaplıyorum 2 pin ekleyip bunu 80w almak için zorlarsak orada ısı oluşup bu da başımıza bela açar mı? Aslında böyle hesaplandığından bile emin değilim. Kör bir soru yani. Endişe duymalı mıyız?

Hocam teşekkür ederim öncelikle. Bu kablolar ileride yangına falan sebep olur mu? Evde yangın çıkartmayalım. Biraz okudum herkes memnun ama burada da sormak istedim. Sonuçta 6 pin her bir pin 10w olsa 60w gibi hesaplıyorum 2 pin ekleyip bunu 80w almak için zorlarsak orada ısı oluşup bu da başımıza bela açar mı? Aslında böyle hesaplandığından bile emin değilim. Kör bir soru yani. Endişe duymalı mıyız?
Bende bir süre böyle ekran kartı kullanmıştım bir sıkıntı yaşamadım, yaşayacağını zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı