2x16 GB RAM önerisi

ziyayagan

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki modeli satın alacağım. Üstünde tek slot 16 GB RAM var. Bunu çift slota çevirmek istiyorum.

Bulduğum RAM: Kingston 16 GB DDR4 3200MHz C122 notebook RAM Kvr32s22d8/16

Üstündeki RAM: Samsung M471A2K43EB1-CWE model 2 rank 16 bank 1.2v @1600 MHz 24-22-22-52

Bulduğum RAM nasıldır veya başka tavsiyeniz olur mu?

Laptopta takılı olan ramı öğrenin mümkün mertebe aynısıni satın alıp takın. Bu arada servis yükseltmeye izin versede siz yine de servise gidip taktırın buna diar belge olsun elinizde. Bir arkadaş sıfır sistemine RAM ve SSD takviyesi yapmıştı, cihaz bir süre sonra bozulunca garanti arkadaş küçük bir plastik parçayı (kapağı) kırdığı için cihazı servis dışı bırakmıştı. Risk almayın bence.

Laptopta takılı olan ramı öğrenin mümkün mertebe aynısıni satın alıp takın. Bu arada servis yükseltmeye izin versede siz yine de servise gidip taktırın buna diar belge olsun elinizde. Bir arkadaş sıfır sistemine RAM ve SSD takviyesi yapmıştı, cihaz bir süre sonra bozulunca garanti arkadaş küçük bir plastik parçayı (kapağı) kırdığı için cihazı servis dışı bırakmıştı. Risk almayın bence.
Hocam üstündeki ram;
Samsung M471A2K43EB1-CWE model 2 rank 16 bank 1.2v @1600 MHz 24-22-22-52

Dediğiniz gibi acer servisi yeni nesil nitro 5'lerde kişisel yükseltmelere izin veriyor. Ama ileride ne gibi durumla karşılaşırız bilemem.

Hocam üstündeki RAM;
Samsung M471A2K43EB1-CWE model 2 rank 16 bank 1.2v @1600 MHz 24-22-22-52

Dediğiniz gibi Acer servisi yeni nesil Nitro 5'lerde kişisel yükseltmelere izin veriyor. Ama ileride ne gibi durumla karşılaşırız bilemem.

Her firma veriyor, siz yine de risk almayın bence profesyonel değilseniz. Mazallah dikatsizliğinize gelir bir diyotu koparırsınız kabak gibi kalırsınız ortada. RAM'ın aynısı internette vardır ama yoksa bile CL ve MHz değeri aynı olan başka bir RAM'da takabilirsiniz.

@ziyayagan ben servisine taktırdım, garantili bir cihazı açmam. Takıntılı biriyim bir yeri çizilse dahi takarım benden dolayı olursa sorun o cihazı iade etmeye ve satmaya çalışırım. Garanti bittikten sonra taş gibi sağlam kalıp nasılsa garanti yok diye daha rahat kafayı takmadan kendim işlem uygularım. Bir sorun çıkınca da bahane bulamazlar nasılsa kendileri RAM'i takıp test edip gönderiyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı