2x16 RAM vs 4x8 RAM

suleymanrss

Decapat
Daha fazla  
Gençer Gaming'den şu hazır sistemi almayı düşünüyorum ama RAM seçeneklerinde sadece 2x8 var yani 16 GB RAM var ve artık 16 GB RAM eskisi gibi her oyunda yettiğini ya da uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu benim düşüncem sizce 2x16 sunabilen başka sisteme mi yöneleyim yoksa 4x8 mi yapayım yani 2 tane 2x8'lik RAM mi alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle 16 GB RAM çukura batmadı henüz, hala yeterli günümüzde. Bazı oyunlarda evet uca geldiği oluyor o doğru.
Başlığa cevap olarak 2X16.

32 iyi oluyor. Ram ucuz bir parça ve kafan da rahat ediyor. Fakat ram'i 32 yapıcam diye başka yerden kısacaksan pek de gerekli değil. Ram sonradan da eklenir basitçe.

Ana kartta 4 slotluk ram yeri var ise 2x16 daha mantıklı. İlerde bütçenize göre 2x8 daha ekleyerek 32 yapabilirsiniz. Aslında cevap sorunun içinde gizli.
2x16 takınca zaten 32 GB olucak. İleride 2X16 daha ekleyip 64 yapması daha mantıklı olur.

Ana kartta 4 slotluk ram yeri var ise 2x16 daha mantıklı. İlerde bütçenize göre 2x8 daha ekleyerek 32 yapabilirsiniz. Aslında cevap sorunun içinde gizli.
Yani 2 tane 16gb tam 2 tane de 8gb ram oluyor uyumlu olurmu ki

Öncelikle 16 GB RAM çukura batmadı henüz, hala yeterli günümüzde. Bazı oyunlarda evet uca geldiği oluyor o doğru.
Başlığa cevap olarak 2X16.
32 iyi oluyor. Ram ucuz bir parça ve kafan da rahat ediyor. Fakat ram'i 32 yapıcam diye başka yerden kısacaksan pek de gerekli değil. Ram sonradan da eklenir basitçe.
Ama sistem de ram seçeneği olarak sadece 2x8 var aslında soruyu sorma nedenim de buydu ayrı olarak bide 2x16 alsam 2x8 i de aynı anda takabilirmiyim ikisinide yani 2 tane 16gb ram 2 tane 8gb ram uyumlu olurmu

Ama sistem de ram seçeneği olarak sadece 2x8 var aslında soruyu sorma nedenim de buydu ayrı olarak bide 2x16 alsam 2x8 i de aynı anda takabilirmiyim ikisinide yani 2 tane 16gb ram 2 tane 8gb ram uyumlu olurmu
en mantıklısı 4 slot varsa 2x8 ile başlayıp ilerde de 2x8 eklemen olur.

Ben 4x4 + 2x8 diye algilamisim. 2x16 daha mantıklı. İleride 2x16 daha ekler 64 yaparsınız Hocam.

Olur sıkıntı olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı