2x16 vs 2x8 RAM

Rumpelstiltsikin

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Paramedik
Herkese iyi günler dilerim.
Hazır indirimler başlamışken sistemimin RAM'ini yükseltmeyi düşünüyorum. Aktif olarak 8x2 3600MHz kullanıyorum ve bunu 32 GB'a yükseltmeyi düşünüyorum sizce direk 2x16 yeni RAM mi almalıyım yoksa 2 adet daha 2x8 mi takmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Butcenize gore degisir, fazla bir miktarda bütçe ayirmak istemiyorsaniz 2x8 ayni marka ayni Hz yani ayni RAM'den alin ve 32'leyin. Bende 16'dan 32'ye cikartdim RAM miktarimi gecen ay ama tek slot 16x1'den cikarttigim icin ve internettede ayni model RAM'den bulamadigim icin gittim 16x2 aldim yatiyor bir tanesi. Yerinizde olsam ayni modeli bulabilirsem 2x8 alirdim.

@DxDiag TR tamamdır çok teşekkür ederim.
@ProximusTwo yayın yapmıyorum ama fazla sekme çalıştırdığım zaman ve alt da oyun açık olunca bazen yetersiz kalabiliyor.

Sekme probleminiz varsa ayni modelden 2x8 alip gecin hocam takmaya gerek yok.

@kralotobur yorumunuz için çok teşekkürler şuan kullandığım ürünün aynısından bulabilirsem dediğiniz gibide yapabilirim.

@kralotobur @ProximusTwo @DxDiag TR kusuruma bakmayın gecenin bu baktinde sizleri rahatsız ettiğim için, ram siparişi vermeyi düşünüyordum da sizlerinde tavsiyesini almak istedim 2x 16 almayı düşünüyorum ancak markalar arasındaki fiyatlar aklımı karıştırdı anakartımın bilgilerini ek olarak yükleyeceğim. Anakartıma internetten baktığımda 64gb'a kadar desteklediğini gördüm hem 32 gb ram önerilerinize açığım hem de uygun fiyatlı 64 gb önerilerinize açığım.

aklımda bu ürünü almak var ancak emin olamıyorum bilmediğimden ötürü.
Fırsat: Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 AMD Optimize Edilmiş Bellek - Siyah Amazon.com.tr

@kralotobur @ProximusTwo @DxDiag TR selamlar tekrardan amazon'dan bir de bu ürün gözüme takıldı sizce yurtdışından almak mantıklı olur mu? Amazon.com.tr yorumlara baktığımda alan kişilerin memnun olduğunu gördüm.

Dosya Ekleri

• IMG_20231122_004524.jpg
    IMG_20231122_004524.jpg
    129,2 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
@kralotobur yorumunuz için çok teşekkürler şu an kullandığım ürünün aynısından bulabilirsem dediğiniz gibide yapabilirim.

@kralotobur @ProximusTwo @DxDiag TR kusuruma bakmayın gecenin bu baktinde sizleri rahatsız ettiğim için, RAM siparişi vermeyi düşünüyordum da sizlerin de tavsiyesini almak istedim 2X 16 almayı düşünüyorum ancak markalar arasındaki fiyatlar aklımı karıştırdı anakartımın bilgilerini ek olarak yükleyeceğim. Anakartıma internetten baktığımda 64 GB'a kadar desteklediğini gördüm hem 32 GB RAM önerilerinize açığım hem de uygun fiyatlı 64 GB önerilerinize açığım.

Aklımda bu ürünü almak var ancak emin olamıyorum bilmediğimden ötürü.
Fırsat: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 AMD optimize edilmiş bellek - siyah Amazon.com.tr

@kralotobur @ProximusTwo @DxDiag TR selam tekrardan Amazon'dan bir de bu ürün gözüme takıldı sizce yurt dışından almak mantıklı olur mu? Amazon.com.tr yorumlara baktığımda alan kişilerin memnun olduğunu gördüm.

Hocam gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, elbetteki bütçeniz yetiyorsa. Corsair RAM'ler için kaliteli bir marka. Cevap biraz geç oldu forumda bu aralar çok takılmıyorum kusura bakmayın, Mail'den gördüm şimdi, detaylarına da bakacağım.

Ayrıca hocam dilerseniz alabilececiğiniz 2 farklı daha uyguna model buldum, 2 markayı da daha önce kullandım, Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming Ram (TLTYD432G3200HC16FDC01) - incehesap.com bu 3200 MHz ve kaliteli bir marka tavsiye ederim, sadece driver yükleme vesaire uğraştırır ki başka marka bile olsa yapmanız gereken bir şey. Bu da https://www.sinerji.gen.tr/kingston...18bbk232-p-48922?utm_campaign=akakce&v=1.34.8 benim size asıl tavsiyem, Corsair gibi “şekil şüküllü” olmayan ve fiyatına oranladığızda umrunuzda bile olmayacak bir kalite farkı var. Kesinlikle kötü demiyorum hatta acayip yakınlar ama Corsair kalitesi işte, siz bununla da gidebilirsiniz yani.

Son düzenleme:
@kralotobur
Hocam gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, elbetteki bütçeniz yetiyorsa. Corsair RAM'ler için kaliteli bir marka. Cevap biraz geç oldu forumda bu aralar çok takılmıyorum kusura bakmayın, Mail'den gördüm şimdi, detaylarına da bakacağım.

Ayrıca hocam dilerseniz alabilececiğiniz 2 farklı daha uyguna model buldum, 2 markayı da daha önce kullandım, Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming Ram (TLTYD432G3200HC16FDC01) - incehesap.com bu 3200 MHz ve kaliteli bir marka tavsiye ederim, sadece driver yükleme vesaire uğraştırır ki başka marka bile olsa yapmanız gereken bir şey. Bu da https://www.sinerji.gen.tr/kingston...18bbk232-p-48922?utm_campaign=akakce&v=1.34.8 benim size asıl tavsiyem, Corsair gibi “şekil şüküllü” olmayan ve fiyatına oranladığızda umrunuzda bile olmayacak bir kalite farkı var. Kesinlikle kötü demiyorum hatta acayip yakınlar ama Corsair kalitesi işte, siz bununla da gidebilirsiniz yani.
yorumunuz için çok teşekkür ederim birde bu ürünü buldum sizce iyi midir https://amzn.eu/d/8TBcpCy yorumlarına baktığımda çoğu kişinin memnun kaldığını gördüm

@kralotobur

Yorumunuz için çok teşekkür ederim bir de bu ürünü buldum sizce iyi midir Amazon.com.tr yorumlarına baktığımda çoğu kişinin memnun kaldığını gördüm.

Daha önce duymamıştım, ama 64 GB RAM'ler eğer ağır bir program çalıştırmıyorsanız bana göre gereksiz. Hani çalıştırabilmek için 50GB RAM isteyen yapay zekadır, render programıdır kullanın, ama başka bir durumda işinize yarayacağını sanmıyorum. Sizin fikriniz sizin paranız tabii, illaki alacağım diyorsanız 200-300 fazla verin kaliteli bir şey alın.

Daha önce duymamıştım, ama 64 GB RAM'ler eğer ağır bir program çalıştırmıyorsanız bana göre gereksiz. Hani çalıştırabilmek için 50GB RAM isteyen yapay zekadır, render programıdır kullanın, ama başka bir durumda işinize yarayacağını sanmıyorum. Sizin fikriniz sizin paranız tabii, illaki alacağım diyorsanız 200-300 fazla verin kaliteli bir şey alın.
bende gereksiz olduğuna kanaat getirip 64 gb almaktan vazgeçtim hocam ram yerine gidip monitör aldım daha çok işime yaradı değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı