Ben sizin yerinizde olsam Tek Kanal bellek alırdım ileride yükseltme olanaklarınız kısıtlanmış olmaz ayrıca ikisi arasında testlerde ya performans farkı yoktur olursada %1-3 arasında değişkenlik göstermektedir . Ayrıca elektrikten tasarruf etmiş olursun .
' da görüldüğü gibi aynı anakarttan alacağım için sadece 2 tane soket var. o yüzden 8GB alıp ileride yükseltmek istersem 1 soket açık olsun istiyorum. Sizce yapmalı mıyım ?
22:23'e alırsanız görürsünüz biraz ileriden başlatıyor.
Eğer ileriki zamanlarda 16 gb ye yükseltmeyi düşünüyorsan şimdi 8 gb tek modül al, yükseltme yapacağın zaman aynı modelin 8 gb sini alırsın. Yükseltme düşünmüyorsan 2x2 olarak satın al.
merhabalar öncelikle bende yeni bilgisayar topluyorum ve senin gibi ikileme düştüm bi ara. ilk araştırmamda herkesin agzında sakız 2 tane al geniş yol geniş veri aktarımı mantıgı ile soylenilen bir teori ama iş pratiğe gelince o verimi alamıyorsun. youtubda iki sisteminde denenmiş hem tek modul 8gb hemde çift modul 8 gb (2x4) aynı bilgisayarda testlerinden de görebilrsin aradaki fark %2-%5 lerde pratikte pekde işe yaramıyor yani ustelik çift modul normaldende pahalıdır 5-10 lira bu da zaten 2 slotu olan biri için değer bir performans artışı değil bence. tek modul almanı tavsiye ederim