2x8 16 GB RAM yanına 2x8 vs 1x16 GB RAM

Adobe programlarında zor ve karışık çalışmalar yaptığımda hızım düşüyor, bu yüzden RAM'i yükseltmek istedim RAM'den kaynaklıdır diye düşündüm, başka öneriniz var mı? 256 GB SSD M.2 mevcut PC'de.

İşlemciye bağlı modeli neyse atın ona göre RAM ayarlayalımki bozuk çıkmasın her RAM olmuyor.

Hocam, 2X8 GB daha aynısından varsa alın. Yoksa, satıp 2X16 GB kit alın.

Tek 16 alırsanız halihazırdaki çift kanal teknolojisini kaybedeceksiniz. İlla ihtiyacınız varsa 2x8 almanız gerekiyor. Kendim denedim, 2x8 ve tek 16 ile dual channel çalışmıyor. 4x8 ile quad da çalıştıramazsınız bu anakart ve işlemci ile ama dual channel'i kaybetmemek için 2x8 almanız gerek.

Tek 16 alırsanız halihazırdaki çift kanal teknolojisini kaybedeceksiniz. İlla ihtiyacınız varsa 2x8 almanız gerekiyor. Kendim denedim, 2x8 ve tek 16 ile dual channel çalışmıyor. 4x8 ile quad da çalıştıramazsınız bu anakart ve işlemci ile ama dual channel'i kaybetmemek için 2x8 almanız gerek.
Balistix 2x8 16gb 2666 mhz DDD4. şu anda mevcut ram'im bu. Aynısından 2x8 ram daha alırsam dual channel'i kaybediyor muyum? yani toplamda 4x8 32 gb ram?
bu arada sistemim şöyle:
ryzen 5 3600x
b450 tomahawk
rx550 4gb
Netac 256 gb ssd m.2

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Hocam, 2X8 GB daha aynısından varsa alın. Yoksa, satıp 2X16 GB kit alın.
Hocam aynısı var 4x8 şeklinde bir sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Son düzenleme:
1-1 yerine 1-1-1-1 de çalışabilir, anakartınız çift kanal bu yüzden sorun olmaz 2x8 GB RAM almanız, 2 slot 1 kanal 2 slot 1 kanal şeklinde çalışacak şuan ise 2 slot tek kanal.

images - 2021-03-24T182851.920.jpeg

Orta da ki çift kanalı tek kanal kullanır iken sağdaki foto da ise her slot bir kanal toplamda dört kanal oluyor.

1-1 yerine 1-1-1-1 de çalışabilir, anakartınız çift kanal bu yüzden sorun olmaz 2x8 GB RAM almanız, 2 slot 1 kanal 2 slot 1 kanal şeklinde çalışacak şuan ise 2 slot tek kanal.

Eki Görüntüle 938851

Orta da ki çift kanalı tek kanal kullanır iken sağdaki foto da ise her slot bir kanal toplamda dört kanal oluyor.
Hocam anlatım için çok teşekkürler, anakart 2 kanalı destekliyorsa 4 kanala çevirmemin bir anlamı var mı? Aldığımda bir fark sağlar mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı