O zaman çalışıyordur. Bu arada yeniden başlatıp tekrar bakmayı deneyebilirsin az önce sende Single yazan yere bakmak için açtığımda bir RAM'in bazı bilgileri gözükmüyordu. Sende de o tip bir şey olmuş olabilir.
Dual çalışması için anakartındaki ya kırmızı slotlara yada siyah slotlara takman lazım. Biri siyahta diğeri kırmızıdaysa o yüzden single çalışıyor olabilir. Anakartın kitapçığında yazar nereye takacağın yada teker teker dene.
O zaman çalışıyordur. Bu arada yeniden başlatıp tekrar bakmayı deneyebilirsin az önce sende Single yazan yere bakmak için açtığımda bir RAM'in bazı bilgileri gözükmüyordu. Sende de o tip bir şey olmuş olabilir.
Hayır. Farklı marka, model; hatta frekans değerine sahip olanları takınca bile aynı şekilde çalıştıkları moda ayarlanıyor olması gerek. Tabii her RAM için bunun olacağını kimse garanti edemez.
Tek ram takılı iken de Single yazıyordu..
Anakartın sitesinden böyle bir tablo buldum..Ama benim ram part numarası nedense burada çıkmıyor..
Yine burada da tüm slotların dual channel çalıştığı görülüyor. Ama bende niçin gözükmüyor. Anlamadım..