2x8 GB RAM dual channel çalışmıyor

Single da yazmıyor ama. Oyun performansınızda artış olmadı mı hiç?
Kusura bakmayın ceza yediğim için cevap yazamadım..
Bilgisayarımda genel olarak ve oyun performansında belirgin bir artış oldu..
Ramleri 2 ve 4. slotlara mı taktınız acaba?
Evet 2 ve 4 slotlarına takılı resimde de görülüyor.
Biostan XMP profil aktifleştirin.
Aktif durumda..

Kusura bakmayın ceza yediğim için cevap yazamadım.
Bilgisayarımda genel olarak ve oyun performansında belirgin bir artış oldu.
O zaman çalışıyordur. Bu arada yeniden başlatıp tekrar bakmayı deneyebilirsin az önce sende Single yazan yere bakmak için açtığımda bir RAM'in bazı bilgileri gözükmüyordu. Sende de o tip bir şey olmuş olabilir.

Dual çalışması için anakartındaki ya kırmızı slotlara yada siyah slotlara takman lazım. Biri siyahta diğeri kırmızıdaysa o yüzden single çalışıyor olabilir. Anakartın kitapçığında yazar nereye takacağın yada teker teker dene.
Anakartı yanlış yazmışım, X470 gaming pro benim model o yüzden hepsi siyah renkli..Anakartın kitapçığında da 2 ve 4 slotları gösterilmiş..
Birinin çipini Micron diğerini SK Hynix üretmiş. Belki bundan dolayıdır. Performansta artış yok mu?
Üreticilerin farklı olması dual çalışmasını engeller mi?
Evet eğer Dual çalışsaydı Channel yerinde Dual yazması lazım. Birde Aida64'ten kontrol edin isterseniz.
Akşam eve gidince denerim..
O zaman çalışıyordur. Bu arada yeniden başlatıp tekrar bakmayı deneyebilirsin az önce sende Single yazan yere bakmak için açtığımda bir RAM'in bazı bilgileri gözükmüyordu. Sende de o tip bir şey olmuş olabilir.
Defalarca yeniden başlattım sonuç aynıydı..

Üreticilerin farklı olması Dual çalışmasını engeller mi?
Hayır. Farklı marka, model; hatta frekans değerine sahip olanları takınca bile aynı şekilde çalıştıkları moda ayarlanıyor olması gerek. Tabii her RAM için bunun olacağını kimse garanti edemez.

Ramleri 1-3 veya 2-4 slotlarına takıp deneyin.
Onu da denedim değişik varyasyonlarını da yaptım. 1-3 ve 1-2 olarak ta denedim..
Daha önceleri Single yazıyor muydu acaba? Bir de tek RAM ile deneyin isterseniz.
Tek ram takılı iken de Single yazıyordu..
Anakartın sitesinden böyle bir tablo buldum..Ama benim ram part numarası nedense burada çıkmıyor..
Yine burada da tüm slotların dual channel çalıştığı görülüyor. Ama bende niçin gözükmüyor. Anlamadım..

Dosya Ekleri

• x470 gaming pro carbon.jpg
    x470 gaming pro carbon.jpg
    138,2 KB · Görüntüleme: 59
  • msi-x470-gaming-pro-datasheet.pdf
    1,3 MB · Görüntüleme: 139
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı