2x8 Gskill Trident Z 3200 MHz'de mavi ekran problemi

Pati Fetisisti

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Gskill Ripjaws 3200 MHz CL16 RAM'i çıkartıp, 2x8 Gskill Trident Z 3200 MHz Cl16 RAM ekledim. 3200 MHz'de Windows sorunsuz açılıyor ama bir süre sonra bilgisayar mavi ekran veriyor. Şu anda 3000 MHz'e çektim, böyle bir hata almadım, uzun süredir kullanıyorum. Sanıyorum ki RAM'e verilen voltajdan dolayı bu hata ile karşılaşıyorum. Yardımcı olabilecek var mı? İkinci olarak RAM'leri anakartın kılavuzundan bakarak alttaki A2 B2 şeklinde soldan ikinci ve dördüncü slotlara taktım. Dual çalıştığını nereden anlayabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayarları manuel yapmayacaksınız, yani voltaj ayarı vs. hiçbir şey yapmayacaksınız.
D.O.C.P veya XMP olarak adlandırılan profilleri aktif edeceksiniz. Profile 1 ve 2 olarak çıkabilir karşınıza. Profile 2 seçeceksiniz.
Bunu yapmadan önce BIOS'u sıfırlayın.
Ayarları manuel yapmayacaksınız, yani voltaj ayarı vs. hiçbir şey yapmayacaksınız.
D.O.C.P veya XMP olarak adlandırılan profilleri aktif edeceksiniz. Profile 1 ve 2 olarak çıkabilir karşınıza. Profile 2 seçeceksiniz.
Bunu yapmadan önce BIOS'u sıfırlayın.

Çözüm
RAM'lerle ilgili ayarların hepsi otomatikte zaten.
Ben sadece RAM frekans ayarını 3200 MHz yapıyordum, D.O.C.P'yi aktif ettim. RAM'i 3200 MHz'e, voltajı 1.35'e çekti. Birkaç şey daha yaptı. İki saate yakın bilgisayar açık hiçbir problem yaşamadım. Bir problem yaşarsam konuya yazarım. Konuyu kilitlemeyin birkaç gün sonra bir problem yaşamaz isem tekrar yazacağım. Diğer arkadaşlara da yol göstersin diye. Teşekkürler.
Konu kilitlenebilir, sorunum çözüldü.
Çözüm ;

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…