2x8x2 RAM ile 4x8 RAM arasında fark var mı?

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Almak istediğim bir RAM var da 2*8 olarak satılıyor ama ben 32 GB RAM kullanmak istiyorum. Bu 2x8'den 2 adet alsam uyumlu olur mu? Çünkü bazı RAM'leri 4*8 olarak satıyorlar. İlla 4'lü paket 8 GB'lık mı almak gerekiyor yoksa 2*8 paketten 2 tane alsam da olur mu?

Olmaz XMP açınca sıkıntı çıkıyor, ya ikili kit ya da 4'lü kit tak. Ryzen sistemler için özellikle XMP açılacaksa 4'lü değil sadece ikili kit kullanılması tavsiye ediliyor 2x16 şeklinde senin için uygun.
Aynı markadan aynı özelliklerde 4 lü kit yerine 2 paket alsam ne farkederki hocam ? 2*8 den 2 paket yani toplamda 32 yapıyor. 2*16 olunca farkeder mi ki

Aynı markadan aynı özelliklerde 4'lü kit yerine 2 paket alsam ne farkederki hocam? 2*8'den 2 paket yani toplamda 32 yapıyor. 2*16 olunca fark eder mi ki.

Ya daha geçen yaşandı konusu açıldı adamda kit iki bellek var 2x8 aynı kit belleklerden bir çift daha alıp 32 GB yapıyor ancak XMP açınca sistem açılmıyor.

Totodan atmıyoruz kit olmayınca sorun çıkıyor maalesef, denemesi bedava...

Ya daha geçen yaşandı konusu açıldı adamda kit iki bellek var 2x8 aynı kit belleklerden bir çift daha alıp 32 GB yapıyor ancak XMP açınca sistem açılmıyor.

Totodan atmıyoruz kit olmayınca sorun çıkıyor maalesef, denemesi bedava...
Ben halihazırda 4*8 corsair vengeance rgb pro kullanıyorum. 2*8*2 almıştım. Xmp mi docp mi ne açık 3200mhz de çalışıyor bir sorun yaşamadım. Sadece sistemi yükselttiğim için sormak istemiştim.

Ben halihazırda 4*8 corsair vengeance rgb pro kullanıyorum. 2*8*2 almıştım. Xmp mi docp mi ne açık 3200mhz de çalışıyor bir sorun yaşamadım. Sadece sistemi yükselttiğim için sormak istemiştim.
Sistem çalışır, çift kanalı verimli kullanamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı