3.000 TL AMD işlemci ve anakart önerisi

northbridge

Hectopat
Sayın Technopat forum üyeleri;
Başlıkta belirttiğim gibi fiyat/performans skalası yüksek işlemci ve anakart arıyorum. Çok keskin hatlara sahip bir bütçem yok asıl tercihim verilen para karşılığında alabileceğim en yüksek performansı elde etmektir. İşlemciler olarak kafamda 2600X, 2700X, 3600 ve 3600X var tabii ki başka işlemciler de olabilir. Anakartlarda en düşük B450 ya da B550 çipsetlileri ve Microatx'leri düşünüyorum, ATX anakart da olabilir. Bu işlemcileri ileride ufak da olsa overclock ederim, a serisi çipsetler overclocka izin vermiyor. Bu anakartlarda mosfetlerinden ve vrmlerinden arıza yaşama riskini azaltabilecek güç beslemeleri olanları tercih etmek istiyorum ancak çok bilgim yok.
  • Bütçeyi en fazla 3 bin ₺ olarak düşünüyorum.
  • Genellikle oyun amacı ile kullanılacaktır ancak oyundaki birkaç FPS artışı yerine ham ya da toplam performans artışını tercih ederim.
  • Anakart 3600MHz RAM desteklemelidir ve 4 DIMM slotu olsa daha iyi olur.
  • Temel hedef Fiyat/Performans'ın yüksek olmasıdır.
Siz değerli arkadaşlar öneri olarak şu işlemci ile şu anakartı tavsiye ederim şeklinde öneri verirseniz çok mutlu olurum. Geleceğe yönelik olsun, B550 olsun, PCI-Express 4.0 olsun gibi yorumlardan ziyade fiyat/performansı en yüksek anakart ve işlemci birlikteliği benim beklentim.

İşlemci olarak ryzen 3600 tavsiye ederim kesinlikle, anakart olarak b450 yeter isteklerinize göre, ama ileriye dönük isterseniz biraz daha yükseltmeniz gerekir bütçeyi, b550 veya x570 anakart alıp daha sonra yeni ryzen işlemci ile entegre edebilirsiniz

Şuan için RX 470.
Şuan için 3600 yeterli, Anakart seçimini ileriye dönük olmasını istiyorsanız x modellerinden yana veya B550 modellerinden yana kullanabilirsiniz, yeni işlemciler gelince upgrade edersiniz, 3600x i fiyatından ötürü gerek görmüyorum, 3600 haliyle yeterli olacaktır. Ekran kartını da rdna2 big navi serisi gelince upgrade etme şansınız olur pci-e 4.0 destekli söylediğim modeller.

Şuan için RX 470.

AMD PCIe 4.0'a fazlasıyla yoğunlaştı. Bunu en son 5500 XT modelinde gördük, RDNA2 kartlar ve ilerisi için de bu hevesini sürdürebilir. Bu açıdan B550 öne çıkıyor. B450 oldukça popüler fakat yine de geleceği B550 kadar parlak değil. Güncel fiyatlarından Ryzen 3600 parasını haketmiyor ayrıca. Kötü stok fanı ve 3600X'e olan dezavantajları o fiyat farkına değmiyor. Bu nedenle 3600X önceliğin olsun. Anakart ise tamamen senin kararın, sistemini kaç sene kullanacağın ileride ne şekilde yükseltme yapacağın ile ilgili planlarına göre B450 ile B550 arasında doğru tercihi yapabilirsin.

AMD PCIe 4.0'a fazlasıyla yoğunlaştı. Bunu en son 5500 XT modelinde gördük, RDNA2 kartlar ve ilerisi için de bu hevesini sürdürebilir. Bu açıdan B550 öne çıkıyor. B450 oldukça popüler fakat yine de geleceği B550 kadar parlak değil. Güncel fiyatlarından Ryzen 3600 parasını haketmiyor ayrıca. Kötü stok fanı ve 3600X'e olan dezavantajları o fiyat farkına değmiyor. Bu nedenle 3600X önceliğin olsun. Anakart ise tamamen senin kararın, sistemini kaç sene kullanacağın ileride ne şekilde yükseltme yapacağın ile ilgili planlarına göre B450 ile B550 arasında doğru tercihi yapabilirsin.
Benim de fikrim soğutucudan ötürü 3600X'e gidiyor zaten 3xxx serisi alıp B450 ile kombinlemem, kesinlikle B550 ye giderim. Tabiki her şeyin en yenisi olsun en iyisi olsun ama B450 ve 2600X ikilisine ne diyorsunuz? Aralarında ciddi fiyat farkı var, bu fiyat farkına sizce değer mi 3600X?

Benim de fikrim soğutucudan ötürü 3600X'e gidiyor zaten 3xxx serisi alıp B450 ile kombinlemem, kesinlikle B550 ye giderim. Tabiki her şeyin en yenisi olsun en iyisi olsun ama B450 ve 2600X ikilisine ne diyorsunuz? Aralarında ciddi fiyat farkı var, bu fiyat farkına sizce değer mi 3600X?

2. nesilden uzak durun devri geçti. 3. nesil direkt fark yaratıyor, örneğin Ryzen 1600/2600/3600 testlerinde ilk iki neslin nasıl yakın olduğunu ancak üçüncü nesille nasıl bir zıplama yaşandığını görüyoruz. Kısaca fiyat farkına değer. Kilit noktamız anakart, eğer Ryzen 3600X ve herhangi bir RTX 3000 serisi kart ile uzun yıllar gitmeyi planlıyorsan B450 işini görecektir. Malum ufukta DDR5 de var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı