Hocam bu klavyenin en büyük olayı switchleri. ASUS kendi switchlerini üretmiş ve piyasadaki swtichlerden çok farklı bir çalışma mekanizması var. Normal switchler key caplere tek ayakla bağlı olduğu için tuşlara köşeden bastığında tuş eğiliyor fakat bu swtichler kare formunda olduğu için tuşlara neresinden basarsan bas hem tuş eğilmiyor hem de uygulaman gereken kuvvet değişmiyor.
Ses olarak öyle çok yüksek ses çıkarmıyor, yay sesi hiç yok, yazma hissiyatı da çok güzel. Yazdıkça yazasını getiren türden bir hissiyatı var. Yazımdaki tek sıkıntı bu switchler optik switch oldukları için tuşlar neredeyse dokunmatik gibi. Üzerine çok hafif bir kuvvet bindirmen tuşun çalışması için yeterli oluyor. Bu da hızlı yazarken elinin değdiği yanlış tuşların çoğunun aktive olması demek. 1 hafta oldu halen alışamadım ama zamanla alışacağım çünkü ilk günküne kıyasla çok daha rahat kullanabiliyorum.
Benim alma sebebim farklı olması ve yorumlarının, YouTube incelemelerinin çok iyi olmasıydı. Aynı klavyenin 3-4 yıl kadar önce ülkemizde satışa sunulan birinci versiyonu da var. Onun çok eksiği var versiyon 2'ye göre. Mesela multimedya tekerleği yok, bilek desteği yok gibi gibi. Benim tahminim şu, adamlar bu switchleri ürettiler ama piyasada kabul görmeme ihtimaline karşı ilk modellerini ucuz tutabilmek adına çok fazla özellik koymadılar. Sonra ürün piyasanın onayını alınca da 3-4 yıl sonra benim satın almış olduğum 2. versiyonu ürettiler ve daha çok özellik koydular (bu benim yorumum, bunlar gerçek bilgi değildir.)
En önemli şey switchler ve yazma konusundaki o alışma süreci isteyen zorluk olduğu için onlara değindim diğer detayları merak ediyorsan sorabilirsin veya YouTube incelemelerine bakabilirsin.