3.000 TL'ye %100 klavye önerisi

HamsiTavax

Picopat
Katılım
16 Ekim 2024
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam ben de küçük klavyelerden nefret ediyorum. 3600'e asus rog strix Scope 2 RX aldım çok memnunum. ilk defa bu kadar çok para verdim bir çevre bileşenine ama uzun yıllar gideceğini düşünerek aldım ki öyle de hissettiriyor. ilgilenirseniz detay verebilirim.
 
Hocam ben de küçük klavyelerden nefret ediyorum. 3600'e ASUS ROG STRIX Scope 2 RX aldım çok memnunum. İlk defa bu kadar çok para verdim bir çevre bileşenine ama uzun yıllar gideceğini düşünerek aldım ki öyle de hissettiriyor. İlgilenirseniz detay verebilirim.

Detay verirsen sevinirim.
 
hocam bu klavyenin en büyük olayı switchleri. asus kendi switchlerini üretmiş ve piyasadaki swtichlerden çok farklı bir çalışma mekanizması var. normal switchler key caplere tek ayakla bağlı olduğu için tuşlara köşeden bastığında tuş eğiliyor fakat bu swtichler kare formunda olduğu için tuşlara neresinden basarsan bas hem tuş eğilmiyor hem de uygulaman gereken kuvvet değişmiyor.

ses olarak öyle çok yüksek ses çıkarmıyor, yay sesi hiç yok, yazma hissiyatı da çok güzel. yazdıkça yazasını getiren türden bir hissiyatı var. yazımdaki tek sıkıntı bu switchler optik switch oldukları için tuşlar neredeyse dokunmatik gibi. üzerine çok hafif bir kuvvet bindirmen tuşun çalışması için yeterli oluyor. bu da hızlı yazarken elinin değdiği yanlış tuşların çoğunun aktive olması demek. 1 hafta oldu halen alışamadım ama zamanla alışacağım çünkü ilk günküne kıyasla çok daha rahat kullanabiliyorum.

benim alma sebebim farklı olması ve yorumlarının, youtube incelemelerinin çok iyi olmasıydı. aynı klavyenin 3-4 yıl kadar önce ülkemizde satışa sunulan birinci versiyonu da var. onun çok eksiği var versiyon 2'ye göre. mesela multimedya tekerleği yok, bilek desteği yok gibi gibi. benim tahminim şu, adamlar bu switchleri ürettiler ama piyasada kabul görmeme ihtimaline karşı ilk modellerini ucuz tutabilmek adına çok fazla özellik koymadılar. sonra ürün piyasanın onayını alınca da 3-4 yıl sonra benim satın almış olduğum 2. versiyonu ürettiler ve daha çok özellik koydular (bu benim yorumum, bunlar gerçek bilgi değildir.)

en önemli şey switchler ve yazma konusundaki o alışma süreci isteyen zorluk olduğu için onlara değindim diğer detayları merak ediyorsan sorabilirsin veya youtube incelemelerine bakabilirsin.
 
Hocam bu klavyenin en büyük olayı switchleri. ASUS kendi switchlerini üretmiş ve piyasadaki swtichlerden çok farklı bir çalışma mekanizması var. Normal switchler key caplere tek ayakla bağlı olduğu için tuşlara köşeden bastığında tuş eğiliyor fakat bu swtichler kare formunda olduğu için tuşlara neresinden basarsan bas hem tuş eğilmiyor hem de uygulaman gereken kuvvet değişmiyor.

Ses olarak öyle çok yüksek ses çıkarmıyor, yay sesi hiç yok, yazma hissiyatı da çok güzel. Yazdıkça yazasını getiren türden bir hissiyatı var. Yazımdaki tek sıkıntı bu switchler optik switch oldukları için tuşlar neredeyse dokunmatik gibi. Üzerine çok hafif bir kuvvet bindirmen tuşun çalışması için yeterli oluyor. Bu da hızlı yazarken elinin değdiği yanlış tuşların çoğunun aktive olması demek. 1 hafta oldu halen alışamadım ama zamanla alışacağım çünkü ilk günküne kıyasla çok daha rahat kullanabiliyorum.

Benim alma sebebim farklı olması ve yorumlarının, YouTube incelemelerinin çok iyi olmasıydı. Aynı klavyenin 3-4 yıl kadar önce ülkemizde satışa sunulan birinci versiyonu da var. Onun çok eksiği var versiyon 2'ye göre. Mesela multimedya tekerleği yok, bilek desteği yok gibi gibi. Benim tahminim şu, adamlar bu switchleri ürettiler ama piyasada kabul görmeme ihtimaline karşı ilk modellerini ucuz tutabilmek adına çok fazla özellik koymadılar. Sonra ürün piyasanın onayını alınca da 3-4 yıl sonra benim satın almış olduğum 2. versiyonu ürettiler ve daha çok özellik koydular (bu benim yorumum, bunlar gerçek bilgi değildir.)

En önemli şey switchler ve yazma konusundaki o alışma süreci isteyen zorluk olduğu için onlara değindim diğer detayları merak ediyorsan sorabilirsin veya YouTube incelemelerine bakabilirsin.

Hocam sağ olun siz ne zamandan beri kullanıyorsunuz bir sıkıntısı var mı?
 
Hocam sağ olun siz ne zamandan beri kullanıyorsunuz bir sıkıntısı var mı?
rica ederim, ben yeni aldım uzun kullanım deneyimim olmadığı için çok geçerli olmayabilir benim yorumum ama şu an için memnunum 1-2 haftadır kullanıyorum. tuş hassasiyeti yüksek olduğu için yazmasına alışmak bir tık zaman alıyor ama iyice alıştım artık. gayet memnunum şimdilik hiçbir sıkıntısı yok.
 
Rica ederim, ben yeni aldım uzun kullanım deneyimim olmadığı için çok geçerli olmayabilir benim yorumum ama şu an için memnunum 1-2 haftadır kullanıyorum. Tuş hassasiyeti yüksek olduğu için yazmasına alışmak bir tık zaman alıyor ama iyice alıştım artık. Gayet memnunum şimdilik hiçbir sıkıntısı yok.

Hocam geç yazdım kusura bakmayın nereden aldınız? Link atabilir misiniz?
 

Aula F75 almadan önce kullanıyordum veya arkadaşın dediği modele yönelin daha iyi.

Hocam arkadaşınki scope 2 modeli değil mi bu galiba alırken yanlışlık olmasın diye sordum
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı