3.000 TL'yi geçmeyecek şekilde monitör önerisi

Umut sarikaya

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle elimde az bir bütçem var, 3.000 TL'yi geçmeyecek bir şekilde bana güzel monitör tavsiyesi verir misiniz? Çözünürlük 1920x1080 altı olmasın.

Son düzenleme:

Yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkürler hocam. Sizin sayenizde sistemimi yeniliyorum; RAM aldım, SSD de aldım, tek geriye monitör kalmıştı. İnşallah onu da alacağım. İlk attığınız model çok hoşuma gitti, fiyatı da uygun; alacağım inşallah. İkinci de güzel ama fiyatı uygun değildi. Yine de teşekkürler. Benim acelem yok, belki daha güzelini bulabilirim diye araştırma yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkürler hocam. Sizin sayenizde sistemimi yeniliyorum; RAM aldım, SSD de aldım, tek geriye monitör kalmıştı. İnşallah onu da alacağım. İlk attığınız model çok hoşuma gitti, fiyatı da uygun; alacağım inşallah. İkinci de güzel ama fiyatı uygun değildi. Yine de teşekkürler. Benim acelem yok, belki daha güzelini bulabilirim diye araştırma yapacağım.
Bu fiyatta Fazeon'lar dışında pek birşeyde yok hocam. İkisi hakkında da kalite durumu meçhul.
Biraz zor ama sizin yerinizde olsam bütçeyi 4000TL'ye zorlar ve AOC 24G42e alırdım yada en kötü H25T7. AOC olan özellikle çok mükemmel bir monitör.

Olmazsa da Fazeon'lar. Twisted Minds'ın kontrastı düşük gibime geldi.

Bu fiyatta Fazeon'lar dışında pek bir şeyde yok hocam. İkisi hakkında da kalite durumu meçhul.
Biraz zor ama sizin yerinizde olsam bütçeyi 4000TL'ye zorlar ve AOC 24G42e alırdım ya da en kötü H25t7. AOC olan özellikle çok mükemmel bir monitör.

Olmazsa da Fazeon'lar. Twisted Minds'ın kontrastı düşük gibime geldi.

Hocam 4K'ya monitör alsam evrenden yok olurum. O kadar para sayamam ona. PC'yi zar zor seninle beraber 4K'ya topladım. 1 parçaya 4K versem ohoo, GG ben. Neyse ben ilk atığınız 120 MHz PC sevdim onu alacağım. Bir de bunların benim kasaya olur mu? Güç kablo+HDMI kablsou da veriyorlarmış yanında.

Hocam 4K'ya monitör alsam evrenden yok olurum. O kadar para sayamam ona. PC'yi zar zor seninle beraber 4K'ya topladım. 1 parçaya 4K versem ohoo, GG ben. Neyse ben ilk atığınız 120 MHz PC sevdim onu alacağım. Bir de bunların benim kasaya olur mu? Güç kablo+HDMI kablsou da veriyorlarmış yanında.
Güç kablosu prize, HDMI kablosu ise sizin RX 550'e. Sonra ayarlardan 120Hz açın.
Geldiği zaman ölü piksel, ışık sızması ve IPS Glow testi yapmayı unutmayın.

Ölü piksel için:
Şu siteye girip, siyah nokta arayacaksınız. Her renk için kontrol edin.

IPS Glow ve ışık sızması için gece olmasını bekleyin. Hava komple kararınca ışıkları kapatıp, zifiri karanlıkta şu siteyi açın:
Çerçevenin kenarından çıkan beyaz ışıklar, ışık sızması oluyor.
Ekranında etrafına yayılmış ve kafanızı çevirmeniz ile yeri değişen ışıkları, IPS Glow oluyor.
Rahatsız edici seviyede ise iade edin. Az varsa sıkıntı yok.

Birde Ghosting Testi var:
Video kaydı açıp, UFO'yu takip edin. Dümdüz çekmeyin, direk takip edin.

Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı