3-4 ay mining yapılmış RX 580 alınır mı?

Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
1
Malum dolar uçtu sistem toplama hayalim de suya düştü. Ben de 2. el toplamaya karar verdim ama tereddütteyim. Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

2.El Sapphire Nitro RX580 8GB buldum 1.500 TL ( Sıfırı 4000 TL ) ama satan adam 3-4 ay mining yapmış. Kartın hiç zorlanmadığını hatta 44 derecenin üstüne çıkmadığını söylüyor. Sizce bu kartı almak mantıklı mı? Mining yapan kart zarar görür mü? Performansı düşer mi, nasıl olur?

Not : Kart internette satılıyor ama kartı elden alma ihtimalim var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Su ile soğutmadıysa 44 derecenin üstüne çıkmaması mümkün değil. Zaten boşta 40 derece civarında olur. Nitekim 80 derecede çalışmış olsa da bu karta bir zarar vermez. İmkanınız varsa kartı test edip alabilirsiniz.
 
Şöyle düşün, adam 4 ay mining yapmış, saate vurduğumuzda 2880 saat yapıyor. Normal bir oyuncu günde 5 saat oyun oynuyor desek yaklaşık 19 ayda bu süreye ulaşır. Bunun yanı sıra kart sürekli açık olduğu için ekstra yorulmuş olacak. Oyun oynarken loading ekranında bile olsa kart dinleniyor sonuçta. 2100 TL civarında sıfır RX580 almanı öneririm. Tabii seçim sana kalmış.
 
Madende kullanılmış kartlardan uzak durun bence. Arkadaşıma da biri göndermiş, çok ısınıyormuş. Dedim satılmaz o boşuna uğraşma. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı