hogwartscanavarı
Decapat
Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki dediğim plan nasıl sizce? İlk önce sayısalı bi yere kadar getirip sonra sözele geçmek. Veya tam tersi.TYT çalışmaya düşük netle başlamanın şöyle bir avantajı var, netlerin çok hızlı artıyor. Çok fazla eksiğin olduğu için 1 hafta düzgün ders çalıştığında 2 kat artış bile yaşayabilirsin. O yüzden şu an netlerinin düşük olması moralini bozmasın, artar.
YDT hakkında çok bilgi sahibi değilim ama şu anlık tek odağın TYT olsun. Türkçe, Coğrafya, Matematik ve Fen dersleri için kendine bir hoca seç, oradan düzenli bir şekilde çalış.
Bence TYT'de hiçbir dersi sona erteleme. Dediğim gibi YDT'nin içeriğini çok bilmiyorum ama AYT kadar yoğun değildir diye düşünüyorum. Hiç ertelemeden matematiğe ve Türkçeye başla, bu ikisiyle beraber feni ya da sosyali hallet.Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki dediğim plan nasıl sizce? İlk önce sayısalı bi yere kadar getirip sonra sözele geçmek. Veya tam tersi.
Bu arada şuana kadar 2 deneme çözdüm. Ve sanırım deneme çözmeyi bilmiyorum. Denemeleri nereden alacağım evde veya kütüphanede çözmek için? Herhangi bir dershaneye gitmiyorum. Haftada 1-2 deneme çözmek için ne yapmalıyım?3-4 ayda TYT rahat biter. 60-70 netlere de düzenli çalışma ile ulaşılacağını düşünüyorum. Matematik ve fenden kaliteli ikişer kaynak çözmen yeterli olur. Üstünü denemeler ile tamamlarsın. Aynı zamanda tekrar yapmış olursun.
Daha sonrasında YDT ağırlık verirsin. Dediğim gibi haftada 1-2 deneme çözer hem tekrar yaparsın hem pürüzleri giderirsin. Sosyali son sıraya koymanı öneririm. Çünkü çok fazla konu var, çok fazla bilgi gerektiriyor. Sen YDT'de 60 net hedefine ulaşamadıysan sosyal için harcayacağın zaman gereksiz olacaktır.
Bu süre zarfında da günde 20 paragraf 5-6 problem çözmen iyi olur. Aynı zamanda reels ve tiktok olabildiğince azalt. Dikkat kaybını artırıyor.
Matematik ve fen belirleyici TYT'de. Türkçe ve sosyali neredeyse herkes yapabiliyor. O yüzden bi yere ağırlık vermem daha iyi olur. O ağırlıkta bence matematiğe verilmeli. Mesela türkçeye haftada 24 saat çalışıyorsam matematiğe haftada 30 saat çalışmalıyım. Tabi günlük paragraflar bu saatler dışında.Bence TYT'de hiçbir dersi sona erteleme. Dediğim gibi YDT'nin içeriğini çok bilmiyorum ama AYT kadar yoğun değildir diye düşünüyorum. Hiç ertelemeden matematiğe ve Türkçeye başla, bu ikisiyle beraber feni ya da sosyali hallet.
Temelde eksiğin varsa Antrenmanlarla Matematiği 1-2 haftada hızlıca çözebilirsin, yararı olur. Ama fazla zaman kaybetme.Matematik'te ilk 12 konudan önce antremanlarla matematik çözmek istiyorum bu mantıklı mı sizce? Çünkü matematik netleri maksimum 4-5 geliyor
Kitapevlerinde ve internette bir sürü deneme var, örnek olarak bir tane bırakıyorum. Konfor alanının dışına çıkıp kütüphanede çözmen daha iyi olur.Bu arada şuana kadar 2 deneme çözdüm. Ve sanırım deneme çözmeyi bilmiyorum. Denemeleri nereden alacağım evde veya kütüphanede çözmek için? Herhangi bir dershaneye gitmiyorum. Haftada 1-2 deneme çözmek için ne yapmalıyım?
Sosyalde düzgünce çalışman gereken tek ders Coğrafya, kalan dersleri deneme çözerek ve not okuyarak halledersin.Sosyal benim için kolay, ezberlerim. Tek sorun coğrafya o da genel kültür ve biraz bilgi gerektiriyor. Ve hem TYT çalışırken bir günümü full YDT'ye ayırmayı düşünüyorum.
Amazondan alabilirsin. Veya ucuz almak istiyorsan nadirkitap, dolap, letgo gibi siteler üzerinden 2. el satanlar var. Adam almış çözmemiş 0 kitabı satıyor mesela.Bu arada şuana kadar 2 deneme çözdüm. Ve sanırım deneme çözmeyi bilmiyorum. Denemeleri nereden alacağım evde veya kütüphanede çözmek için? Herhangi bir dershaneye gitmiyorum. Haftada 1-2 deneme çözmek için ne yapmalıyım?
Matematik'te ilk 12 konudan önce antremanlarla matematik çözmek istiyorum bu mantıklı mı sizce? Çünkü matematik netleri maksimum 4-5 geliyor.
Sosyal benim için kolay, ezberlerim. Tek sorun coğrafya o da genel kültür ve biraz bilgi gerektiriyor. Ve hem TYT çalışırken bir günümü full YDT'ye ayırmayı düşünüyorum.
Instagram ve tiktok vs. Kullanmıyorum bu arada sadece dediğim gibi şarkı bağımlılığım var. Arkada bi ses olmadan hiçbir işi yapamaz oldum.
Matematik ve fen belirleyici TYT'de. Türkçe ve sosyali neredeyse herkes yapabiliyor. O yüzden bi yere ağırlık vermem daha iyi olur. O ağırlıkta bence matematiğe verilmeli. Mesela türkçeye haftada 24 saat çalışıyorsam matematiğe haftada 30 saat çalışmalıyım. Tabi günlük paragraflar bu saatler dışında.
Mesela saati kaç kurmalıyım? Sınavda ki gibi 2 saat mı yoksa kendime göre mi ayarlayayım? Zaten ilk haftalar azar azar çalışacağım kendimi sıkmamak için. Sonra arttıracağım bunu.Amazondan alabilirsin. Veya ucuz almak istiyorsan nadirkitap, dolap, letgo gibi siteler üzerinden 2. el satanlar var. Adam almış çözmemiş 0 kitabı satıyor mesela.
Ben genelde Amazondan alıyordum daha ucuz oluyordu orada.
Kütüphanede çözmen daha iyi olur onu da ekleyeyim. Telefona saatini kur o saat bitene kadar bitirmeye çalış. Bitiremezsen de soruları yine de çözmeye çalış süre bittikten sonra. Yoksa o soruları çöpe atmış olursun.
Bir şey dinlemeden yaparım diyorsan da klasik müzik, deep house, lo-fi tarzı şeyler dinlemen daha iyi olur. Sözlü müzik ders çalışma verimliliğini azaltabilir.
TYT konularını bitirmeden de deneme çözme. Bir anlamı yok çünkü. Zaten bilmiyorsun konuyu çözümünü izlesen de yaramaz sosyal hariç dersler için. Yine o soruları çöpe atmış olacaksın.
345, 3D, Aydın, Limit, Bilgi Sarmal, Orijinal, Acil kaliteli yayınlardır genel olarak. Deneme olarak da bu saydıklarım hariç Toprak yayınlarının denemeleri iyidir.