3-4 ayda TYT biter mi?

Merhaba hocalarım, şu an son sınıfım ve dil istiyorum. TYT netlerim çok kötü geliyor temelim yok. En son deneme netim 25 (3 gün önce). Bunu en az 60-70'lere çıkarmam lazım ki 3-4 ayda yapabileceğimi bilmiyorum.

Tercümanlık veya İngilizce dil edebiyat istiyorum. İlk 20k girmem lazım bu da en az YDT 60 net, TYT 60 net demek oluyor. Tabii ki bu tahmin şu anlık.

TYT ve YDT'ye nasıl çalışmalıyım? Nasıl netlerimi yükseltebilirim. Aklımda şöyle bir plan var; Türkçede dil bilgisini bitirdikten sonra Türkçe her gün paragrafla birlikte TYT matematiğe sıfırdan başlayacağım. TYT matematikte temeli oturttuktan sonra TYT Fen'e başlayacağım. Sosyal'e de son 1-2 ay baksam yeterli diye düşünüyorum. Sosyalim iyi çünkü. Yoksa tam tersi ilk önce matematiğe mi başlamalıyım?

Bu arada açık lisedeyim. Okul derdi yok yani. Sizce nasıl çalışmalıyım? Özellikle YDT beni korkutuyor. Seviyem A2 civarı. İngilizceye hiç öyle gayretli çalışmadım ama okulda vesaire hep iyidir İngilizcem. İngilizceye nereden başlayacağım bilmiyorum. Hiç soru çözme alışkanlığım yok. Bağımlılığım yok sadece telefondan şarkı dinliyorum bilgisayarı kaldıracağım zaten oyun da oynamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

TYT çalışmaya düşük netle başlamanın şöyle bir avantajı var, netlerin çok hızlı artıyor. Çok fazla eksiğin olduğu için 1 hafta düzgün ders çalıştığında 2 kat artış bile yaşayabilirsin. O yüzden şu an netlerinin düşük olması moralini bozmasın, artar.

YDT hakkında çok bilgi sahibi değilim ama şu anlık tek odağın TYT olsun. Türkçe, Coğrafya, Matematik ve Fen dersleri için kendine bir hoca seç, oradan düzenli bir şekilde çalış.

3-4 ayda TYT rahat biter. 60-70 netlere de düzenli çalışma ile ulaşılacağını düşünüyorum. Matematik ve fenden kaliteli ikişer kaynak çözmen yeterli olur. Üstünü denemeler ile tamamlarsın. Aynı zamanda tekrar yapmış olursun.
Daha sonrasında YDT ağırlık verirsin. Dediğim gibi haftada 1-2 deneme çözer hem tekrar yaparsın hem pürüzleri giderirsin. Sosyali son sıraya koymanı öneririm. Çünkü çok fazla konu var, çok fazla bilgi gerektiriyor. Sen YDT'de 60 net hedefine ulaşamadıysan sosyal için harcayacağın zaman gereksiz olacaktır.

Bu süre zarfında da günde 20 paragraf 5-6 problem çözmen iyi olur. Aynı zamanda reels ve tiktok olabildiğince azalt. Dikkat kaybını artırıyor.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki dediğim plan nasıl sizce? İlk önce sayısalı bi yere kadar getirip sonra sözele geçmek. Veya tam tersi.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki dediğim plan nasıl sizce? İlk önce sayısalı bi yere kadar getirip sonra sözele geçmek. Veya tam tersi.
Bence TYT'de hiçbir dersi sona erteleme. Dediğim gibi YDT'nin içeriğini çok bilmiyorum ama AYT kadar yoğun değildir diye düşünüyorum. Hiç ertelemeden matematiğe ve Türkçeye başla, bu ikisiyle beraber feni ya da sosyali hallet.

Bu arada şuana kadar 2 deneme çözdüm. Ve sanırım deneme çözmeyi bilmiyorum. Denemeleri nereden alacağım evde veya kütüphanede çözmek için? Herhangi bir dershaneye gitmiyorum. Haftada 1-2 deneme çözmek için ne yapmalıyım?

Matematik'te ilk 12 konudan önce antremanlarla matematik çözmek istiyorum bu mantıklı mı sizce? Çünkü matematik netleri maksimum 4-5 geliyor.

Sosyal benim için kolay, ezberlerim. Tek sorun coğrafya o da genel kültür ve biraz bilgi gerektiriyor. Ve hem TYT çalışırken bir günümü full YDT'ye ayırmayı düşünüyorum.

Instagram ve tiktok vs. Kullanmıyorum bu arada sadece dediğim gibi şarkı bağımlılığım var. Arkada bi ses olmadan hiçbir işi yapamaz oldum.

Matematik ve fen belirleyici TYT'de. Türkçe ve sosyali neredeyse herkes yapabiliyor. O yüzden bi yere ağırlık vermem daha iyi olur. O ağırlıkta bence matematiğe verilmeli. Mesela türkçeye haftada 24 saat çalışıyorsam matematiğe haftada 30 saat çalışmalıyım. Tabi günlük paragraflar bu saatler dışında.

Matematik'te ilk 12 konudan önce antremanlarla matematik çözmek istiyorum bu mantıklı mı sizce? Çünkü matematik netleri maksimum 4-5 geliyor
Temelde eksiğin varsa Antrenmanlarla Matematiği 1-2 haftada hızlıca çözebilirsin, yararı olur. Ama fazla zaman kaybetme.
Kitapevlerinde ve internette bir sürü deneme var, örnek olarak bir tane bırakıyorum. Konfor alanının dışına çıkıp kütüphanede çözmen daha iyi olur.
Sosyal benim için kolay, ezberlerim. Tek sorun coğrafya o da genel kültür ve biraz bilgi gerektiriyor. Ve hem TYT çalışırken bir günümü full YDT'ye ayırmayı düşünüyorum.
Sosyalde düzgünce çalışman gereken tek ders Coğrafya, kalan dersleri deneme çözerek ve not okuyarak halledersin.

Amazondan alabilirsin. Veya ucuz almak istiyorsan nadirkitap, dolap, letgo gibi siteler üzerinden 2. el satanlar var. Adam almış çözmemiş 0 kitabı satıyor mesela.
Ben genelde Amazondan alıyordum daha ucuz oluyordu orada.
Kütüphanede çözmen daha iyi olur onu da ekleyeyim. Telefona saatini kur o saat bitene kadar bitirmeye çalış. Bitiremezsen de soruları yine de çözmeye çalış süre bittikten sonra. Yoksa o soruları çöpe atmış olursun.
Bir şey dinlemeden yaparım diyorsan da klasik müzik, deep house, lo-fi tarzı şeyler dinlemen daha iyi olur. Sözlü müzik ders çalışma verimliliğini azaltabilir.
TYT konularını bitirmeden de deneme çözme. Bir anlamı yok çünkü. Zaten bilmiyorsun konuyu çözümünü izlesen de yaramaz sosyal hariç dersler için. Yine o soruları çöpe atmış olacaksın.
345, 3D, Aydın, Limit, Bilgi Sarmal, Orijinal, Acil kaliteli yayınlardır genel olarak. Deneme olarak da bu saydıklarım hariç Toprak yayınlarının denemeleri iyidir.

Mesela saati kaç kurmalıyım? Sınavda ki gibi 2 saat mı yoksa kendime göre mi ayarlayayım? Zaten ilk haftalar azar azar çalışacağım kendimi sıkmamak için. Sonra arttıracağım bunu.

Müzik konusuna gelirsek çok kafam dağılıyor ama genelde sözel derslerde müzik dinlememeye çalışıyorum yoksa dinlersem bi şeyi 20 kere okuyorum. Sayısal derslerde ise arada dinlemek istiyorum. Zaten deneme çözerken hiç dinlememek istiyorum. Deneme dediğiniz gibi başlarda çözmeyeceğim için şimdi onu boşvermek istiyorum.

O kaynaklardan önce antremanlarla matematik çözmeli miyim? Temelim hiç yok. Türkçe de ise gri koç'un kamp kitabını aldım. Onu çözeceğim. Ondan sonra sıfır risk paragraf veya paragrafın ritmi kitabını alacağım. Sosyal içinse konu anlatımlı kitap daha iyi olur diye düşünüyorum.

Mesela matematikte konu anlatımı video izledikten sonra hemen soru çözmek çok mantıklı geliyor bana. Veya soruyu hoca çözerken çözümünü anlamak için çabalamak mantıklı mıdır? Matematikte ilk 12 konuyu bitirdiğim an problemlere geçeceğim. Ve branş denemesiyle ilerleyeceğim matematikte. Geometri ayrı çaba gerektiriyor bence ama yinede geometride açı ve üçgen den başka bir konuya çalışacağımı düşünmüyorum. Çünkü genelde o konudan soru geliyor.

Bir tek fene nasıl çalışacağımı bilmiyorum fiziğim çok kötü formül mü ezberleyeceğim bilmiyorum. Kimya da periyodik tablo konusu çok kafa karıştırıyor. Biyoloji zaten ezber o kolay.

Yani anlamadığım ana dersler kimya, fizik ve matematik bu 3 ders de hiç temelim yok ve oturup adam akıllı çalışmadım daha önce.

TYT kimya için görkem şahinin kitabını al. Çok yardımcı oldu bana o AYT'de ve TYT'de toplam 2 yanlışım çıkmıştı.
Fizik içinse Özcan Aykın'ın videolarını öneririm.
Yanlış kaynaktan çalıştığın için anlamadığını düşünüyorum. Yoksa çalışan herkes yapar.
Saati sınava göre ayarla. Bu arada o müzik işini silmen lazım. Sınavda müzik dinleyemeyeceksin unutma.
Gri Koç'un da hiçbir şeyini alma kendisini samimi bulmuyorum. Öğrencinin faydasından çok para için yapıyor çoğu işbirliğini.

Matematikte konu anlatımı izlerken soru çözümünü izlemek önemli tabiki. Anlamaya çalış. Olmuyorsa benzer sorular üzerinden tekrar dene.
Konu anlatımından sonra soru çözmek en iyisi zaten. O konuyu asla unutmazsın. Ben bazen gece konu çalışıyordum sabah kalkınca bile bazı eksiklikler oluyordu yani. Beyin gereksiz gördüğü bilgiyi siliyor sonuçta.

Son olarak Antrenmanlarla Matematik çözmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…