3.5 yıllık dizüstü bilgisayar macunu değişmeli mi?

Makaleler
1
Yer
Gelsenkirchen
Merhaba forum üyeleri, bilgisayar bakımı hakkında çok bilgili değilim. Bir soru sormak istiyorum. Dizüstü bilgisayarım 3,5 yıllık ve daha önce hiç temizletmedim veya macununu hiç değiştirtmedim. Yaptırmayı düşünüyorum. Sorum şu:

1- Dizüstü bilgisayarların bakımı ne sıklıkla yapılmalı?
2- 3,5 yıllık bilgisayarın bakımı yapılmadığından dolayı yavaşlaması gibi bir şey söz konusu olur mu?
3- Macunu ne sıklıkla yenilenmeli?

Teşekkürler şimdiden.

1- Isınma ve performans problemleri olursa yapabilirsiniz. Ben sağlıklı olması için 6-8 ayda bir yapıyorum.
2- Evet, ısınma ve performans kayıpları olacaktır.
3- Macunu ben temizlik yaparken yeniliyorum. Yani 6-8 ayda bir. Ama size tavsiyem ısınma problemi olunca yenilemeniz.

1- Isınma ve performans problemleri olursa yapabilirsiniz. Ben sağlıklı olması için 6-8 ayda bir yapıyorum.
2- Evet, ısınma ve performans kayıpları olacaktır.
3- Macunu ben temizlik yaparken yeniliyorum. Yani 6-8 ayda bir. Ama size tavsiyem ısınma problemi olunca yenilemeniz.
Teşekkürler. Dikkate alacağım.

O bilgisayarın dili olsa neler diyecek onu hayal bile edemiyorum. 3,5 yılda tabii ki de o tozlanmadan ve macunun bitmişliğinden dolayı kasma, donma ve takılma olur. Hiç ısı değerleri dikkatinizi çekmedi mi?

Macunun ne zaman değiştirilmesi gerektiğini ısı değerlerinden anlayabilirsiniz. Genel olarak 6 ayda bir değiştirilebilir. Kaliteli macun kullanımı da bu durumda çok önemli. Dandik bir macun size faydadan çok zarar yapar.

Temizletin, macunları kaliteli olmak şartıyla değiştirin.

O bilgisayarın dili olsa neler diyecek onu hayal bile edemiyorum. 3,5 yılda tabii ki de o tozlanmadan ve macunun bitmişliğinden dolayı kasma, donma ve takılma olur. Hiç ısı değerleri dikkatinizi çekmedi mi?

Macunun ne zaman değiştirilmesi gerektiğini ısı değerlerinden anlayabilirsiniz. Genel olarak 6 ayda bir değiştirilebilir. Kaliteli macun kullanımı da bu durumda çok önemli. Dandik bir macun size faydadan çok zarar yapar.

Temizletin, macunları kaliteli olmak şartıyla değiştirin.
Yukarıda yazdığım gibi pek anladığım söylenemez. Isı değerlerine nereden bakılıyor onu bilmiyorum. Söylerseniz bakarım. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
1- Bir yıl iyi bir aralık.
2- Isınma kaynaklıysa olur.
3- Bir yılda bir.
Teşekkürler.

Yukarıda yazdığım gibi pek anladığım söylenemez. Isı değerlerine nereden bakılıyor onu bilmiyorum. Söylerseniz bakarım. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
MSI After Burner GPU ve oyun içi sıcaklıkları gösteriyor. AIDA64 CPU, GPU, HDD/SSD sıcaklıklarını gösteriyor ve bileşenlerinizi öğrenebiliyorsunuz.

Çeşitli uygulamalardan bakabilirsiniz. "hwmonitor" bunlardan birisi kullanabilirsiniz. Eğer kendiniz değil başka birisi temizleyecekse güvenilir birisini seçmeye dikkat edin. İmkanınız varsa temizlerken yanında durun.

Macunu kaliteli seçmesi konusunda da uyarın. Piyasada 15TL'ye macun diye satılan kremler var :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı