Evet arkadaşlar uzun bir süre bilgisayarsız kalmamın ardından yeni bir sistem toplama fırsatım oldu nihayet. Monitör Dahil 3.800 TL bütçem var ve aşamam. Bütçeyi arttırmamı istemeyin lütfen benden. Son sistemim de Ryzen'di tek slot 8 GB RAM kullanmıştım ve feci drop yiyordum oyunlarda. O yüzden bu sistemde en mantıklı seçim yine Ryzen olacağı için kesinlikle ama kesinlikle 2x8 16 GB RAM olacak. Amacım iki sene oyunları 1080P ve medium High Ultra ayarlarda 60 FPS oynamak. İki sene sonra ekran kartımı uprage yapabilirim. O yüzden RX 570 idealdir benim için.
Aklımda DA-V3.5'in özelleştirdiğim hali var.
Eklediğim ASUS monitör ile toplam 3.856 TL tutuyor. SSD'yi Adata yerine Toshiba OCZ istiyorum. Adata kullandım ve hiç memnun kalmadım. Aklımda takılan bir soru var. Ben bu sistemi demonte olarak alacağım ve kendim montaj yapacağım. Fakat sistemdeki Ryzen 5 1600 tray olarak geçiyor yani kutusuz. İşlemciye tıkladığım zaman ise bu tray işlemcinin fiyatı 905 TL ve stokta yok.
Fakat İtopya'da Ryzen 5 1600 kutulu bir şekilde bulunmakta ve fiyatı 628 TL. Şimdi benim anlamadığım demonte olarak sipariş ettiğimde bana tray mı yollanacak yoksa kutulu Ryzen 5 1600 mü? Çünkü V3.5'un sistem özelliklerinde tray yazıyor. Beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Onun dışında başka bir öneriniz tavsiyeniz varsa yazın lütfen.