3.800 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

@uomerlutfi Hocam şöyle bir sistem sipariş verdim:

asdasdasd.PNG

Ekran kartı olarakta sağlam tanıdıktan 8 ay garantisi kalmış MSI GTX 1070 aldım 1600 TL'ye. Sistem iyi mi? RAM'i de sipariş verdikten sonra iletişime geçip çift modül 8 GB yapmalarını söyledim.

Eki Görüntüle 452170
Ekran kartı olarakta sağlam tanıdıktan 8 ay garantisi kalmış MSI GTX 1070 aldım 1600 TL'ye. Sistem iyi mi? RAM'i de sipariş verdikten sonra iletişime geçip çift modül 8 GB yapmalarını söyledim.

Eğer kullanacağınız kasanın hava akışı iyi ise güzel olmuş. Ayrıca depolama birimi olarak ne kullanacaksınız? Hayırlı olsun.

Eğer kullanacağınız kasanın hava akışı iyi ise güzel olmuş. Ayrıca depolama birimi olarak ne kullanacaksınız? Hayırlı olsun.
Öncelikle teşekkürler.

Depolama birimi olarak şu anda kullandığım BX500 120 GB ve 1 TB 7200 RPM Seagate HDD kullanacağım. İlerde de SSD takviyesi yapacağım. Ekran kartına yoğunlaştığım için pek düşünme fırsatım bile olmadı açıkçası. :D

Öncelikle teşekkürler.

Depolama birimi olarak şu anda kullandığım BX500 120 GB ve 1 TB 7200 RPM Seagate HDD kullanacağım. İlerde de SSD takviyesi yapacağım. Ekran kartına yoğunlaştığım için pek düşünme fırsatım bile olmadı açıkçası. :D
Ram Dual channel yapmazsan çok şeyler kaybedersin söylemedi deme.

Eki Görüntüle 452170
Parçaları cok pahaliya almışsınız ramler aşırı pahalı. İslemci cok düşük 1070 e karşı cok düşük bi işlemci min 2600 almani onerirdim guc kaynagi asiri pahali olmus. Hocam keske danisarak alsaydınız

@uomerlutfi Hocam ben siparişi iptal talebi yolladım, zaten geç kargoluyorlar montaj yüzünden. Bütçem 2200 TL'dir, önerilerinizi bekliyorum o zaman. Ekran kartını aldım zaten tek sistemi bekliyorum. HDD, SSD olmasın var bende. 2 adet kasa fanı ve fan pini çoğaltıcı da ayrı sipariş ettim onları iptal etmeme gerek yok zaten. OC falan uğraşmıyorum zaten anakart modeli de düşebilir sorun değil. Güç kaynağı olarakta daha ucuz ve kaliteli modeller önerebilirsiniz. Sağlam 2.el önerilerine de açığım.
asddasas.PNG

PSU olarakta şu aklımda var 2. el: ZALMAN ZM700-TX 80PLUS POWER.. - Güç Kaynağı ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 613298171
Kasa olarakta bu: Zalman Zm-T3 Atx Mını Tower Kasa Psu Yok 2 Adet orjinal zalman kasa fanı da sipariş vermiştim önceden.

Son düzenleme:
Dostum öncelikle selam . Arkadaşların dediği gibi işlemciyi r5 2600 seçmeni öneririm. Psuya gelecek olursak sistemin max oc suz 300w 330 w arası bir tüketim sağlayacaktır . 400-450 W bir psu bu sistemi götürür . İleriye dönük olmayabilir ama . Bundan 1-2 sene sonra değiştirme imkanın vardır .

R5 2600 : 880 TL
Ram : Corsair performans ramleri 3k mhz 8x2 = Max 500TL ( Siteden siteye değişir . İndirim v.s )
Psu : FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ ( Bu sistemi rahat götürür 80+ üstelik fps iyi bir marka ) ( n11 de 235 TL )
Anakart olarak 2 seçenek sunabilirim .
Mini atx dragon serisi
ASUS B450M DRAGON 3466MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

Ve bir diğeri benimde kullanıyor olduğum
b450 a pro anakartı işini rahatlıkla görür (600-700 fiyat bandında )

Bu dediğim parçalar birbirleriyle uyumlu ve verdiğin fiyata uygun herhangi bir sorun olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım :) Şimdiden hayırlı olsun .

@uomerlutfi Hocam ben siparişi iptal talebi yolladım, zaten geç kargoluyorlar montaj yüzünden. Bütçem 2200 TL'dir, önerilerinizi bekliyorum o zaman. Ekran kartını aldım zaten tek sistemi bekliyorum. HDD, SSD olmasın var bende. 2 adet kasa fanı ve fan pini çoğaltıcı da ayrı sipariş ettim onları iptal etmeme gerek yok zaten. OC falan uğraşmıyorum zaten anakart modeli de düşebilir sorun değil. Güç kaynağı olarakta daha ucuz ve kaliteli modeller önerebilirsiniz. Sağlam 2.el önerilerine de açığım.
Eki Görüntüle 452487
PSU olarakta şu aklımda var 2. el: ZALMAN ZM700-TX 80PLUS POWER.. - Güç Kaynağı ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 613298171
Kasa olarakta bu: Zalman Zm-T3 Atx Mını Tower Kasa Psu Yok 2 Adet orjinal zalman kasa fanı da sipariş vermiştim önceden.

Keşke arkadaşa uyup iptal etmeseydin. Fotoğraftaki sistem berbat Ryzen 5 ile A320 sakın alma. Alacaksan B450 anakart + Ryzen 5 2600 yap. Ama bütçeni aşar diye düşünüyorum o yüzden iptal ettiğin sistem daha iyiydi. Ryzen 5 1600 + B450 daha mantıklı olurdu. Zaten ekran kartı da 1070TI değil sonuçta 1070. Diğer sistem güzeldi. Ayrıca anakart meselesinin OC ile alakası yok. Çok sıkıntı yaşarsın. Recep Baltaş da Ryzen 5 ile A320 kullanıp sorun yaşayan bir arkadaşa öneriyi forumdan aldıysanız isim verin banlayalım demişti. Yani kısacası ya R5 1600 + B450 ya da bütçe uygunsa R5 2600 + B450. Zaten yeni revizyon 1600 bulursanız 2600 performansı verir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı