3 Adet Paket Halinde Kasa Fanı Önerisi

LiteraryLucky

Kilopat
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Kasa içerisinde arka tarafta bulunan fan haricinde hiçbir fan olmadığı için bilgisayar bileşenleri kolayca ısınıyor. Kasa içerisini serin tutabilmek adına 3 adet aynı markaya ait birbirine soket ile bağlanan ve tek bir çıkışı olan fan arıyorum.

Fiyat aralığım henüz belli değil, sessiz olması ve iyi performans vermesi başlıca önem verdiğim unsurlar. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Piyasada tanesini 30 TL civarlarında bulabilirsiniz. Tecrübe ettiğim kadarıyla tam devirde (1800 RPM) biraz sesli çalışıyor. 1350RPM aralığında kullanılabilir. Tam kontrol istiyorsanız 3 pinli olan yerine PWM PST alabilirsiniz.

Piyasada tanesini 30 TL civarlarında bulabilirsiniz. Tecrübe ettiğim kadarıyla tam devirde (1800 RPM) biraz sesli çalışıyor. 1350RPM aralığında kullanılabilir. Tam kontrol istiyorsanız 3 pinli olan yerine PWM PST alabilirsiniz.

Önerdiğiniz fanlar statik basıncı yüksek olacak şekilde tasarlanmış. Kasa fanı alırken statik basınçtan ziyade hava akışı yani CFM değeri daha önemlidir. Statik basıncı yüksek fan, CPU soğutucuya veya radyatöre monte edildiğinde daha iyi performans vermesi içindir.

Ürünün sitesinde de şöyle bir ibare bulunuyor:
"Therefore, the P12 is particularly suitable for use on heatsinks and radiators."

Aynı markanın şu ürünü kasa için daha iyi bir olur.

Önerdiğiniz fanlar statik basıncı yüksek olacak şekilde tasarlanmış. Kasa fanı alırken statik basınçtan ziyade hava akışı yani CFM değeri daha önemlidir. Statik basıncı yüksek fan, CPU soğutucuya veya radyatöre monte edildiğinde daha iyi performans vermesi içindir.

Ürünün sitesinde de şöyle bir ibare bulunuyor:
"Therefore, the P12 is particularly suitable for use on heatsinks and radiators."

Aynı markanın şu ürünü kasa için daha iyi bir olur.
Evet, haklısınız. Fakat "statik basınçlı fanlar kasa soğutmasında kullanılamaz" diye bir kaide yok. 56.3 CFM sunuyor. F12 PWM ile arasındaki fiyat farkı da çok yüksek.

Bu bütçeye çıkmışken Pure Wings 2 tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

Peki bunları tek tek satın almam doğrultusunda birbirlerine bağlayıp tek bir çıkış elde edebileceğim soketleri veriyorlar mı biliyor musunuz?
Anakartın üzerinde bulunan SYS_FAN portuna takmak için çoklayıcı almalısınız.

Son düzenleme:
Sıvı soğutmayı satın aldığımda kutu içerisinden iki fanı birbirine bağlayacak soket çıkmıştı. Konu başlığında bahsettiğim üçlü setlerde bu soketlerden bulunmuyor mu? Hepsini birbirine bağlayıp tek bir porta bağlayarak kablo dağınıklığından kurtulmak istiyorum.

Bende 3 adet 300tl'ye kadar birşey arıyorum arctis bionix F olan modelleri kasa için ama 160tl ye satılıyor Türkiye'de olmadı Corsair sp120 RGB alıp bırakacağım.

Bende 3 adet 300tl'ye kadar birşey arıyorum arctis bionix F olan modelleri kasa için ama 160tl ye satılıyor Türkiye'de olmadı Corsair sp120 RGB alıp bırakacağım.
İnternet üzerinde satan bir site buldum tanesi 70 TL ve gördüğüm kadarıyla bu fanlar birbirine soket ile bağlanabiliyor.

Özel mesaj olmadığından buradan yazıyorum mecburen. Elimde Evercool marka RGB (7 renkli) fan var 3 tane. Ürünlerde iki uç var, 3 pinli bağlantı noktası ve fan birleştirme başlığı. 3'ünü birbirine bağlayıp tek pin üzerinden kasaya takabiliyorsun. %100 devirde 1300±50 RPM'e kadar çıkabiliyorlar.

1578060568320.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı