3 Ağustos GameEkstra İndirimleri

3 Ağustos tarihinde GameEkstra mağazasının 12. Yaşı sebebiyle, 12 üründe %70'e varan indirimler var. Stokları 12'şer adet.

12 Yaşa Özel GameEkstra | Oyuncuların Güvenilir Marketi

Screenshot_20180730-232846_Chrome.jpg

Gayet güzel fırsatlar, değerlendirilebilir. Fakat bir problem olduğunda uyuz bir müşteri hizmetleri var. Kutusunu açtığınız ürünü 14 gün cayma hakkınız olsa dahi iade edemiyorsunuz. Binbir takla atıyorlar iade almamak için.
Haklı olabilirsin ama ürünü satın alıp deneyip beğenmeyince iade eden insanlar var ben de öyle insanlardan nefret ediyorum, o açılmış ürünü firma nasıl satacak umursamayan 14 gün hakkım var deyip kötüye kullanan da çok. Yanlış anlama senin için demiyorum. Bu kişiler kullanıp iade eder ama kendilerine o iade edilmiş ürün gelince de ortalığı ayağa kaldırıp yaygara çıkarırlar.

O 14 gün iade edebilme hakkı içinde deneyip beğenmemek de var diye biliyorum. Eğer böyle bir hak verilmişse insanlar hakkını kullanır. Burada herhangi bir kötüye kullanım nasıl oluyor tam anlamadım. Sürekli alırsın değişik değişik ürünler 14 gün içinde iade edersin (böyle bir şey yapılabiliyor mu bilmiyorum) o kötüye kullanım olur ama adam resminden, yorumlardan vs. beğenip aldığı ürünü kendi beğenmeyip geri iade etmesi gayet normal bir şey. Geçenlerde hepsiburadadan Xbox 360 kolu aldım. Paketinde çince yazılar çokcaydı. Biraz kullandım herhangi bir sorunu olmamasına rağmen orjinal olduğundan emin olamadığım için beğenmedim diyip geri iade ettim.

Haklı olabilirsin ama ürünü satın alıp deneyip beğenmeyince iade eden insanlar var ben de öyle insanlardan nefret ediyorum, o açılmış ürünü firma nasıl satacak umursamayan 14 gün hakkım var deyip kötüye kullanan da çok. Yanlış anlama senin için demiyorum. Bu kişiler kullanıp iade eder ama kendilerine o iade edilmiş ürün gelince de ortalığı ayağa kaldırıp yaygara çıkarırlar.
Tabi o tarz insanlar da vardır mutlaka, fakat bu 14 günlük cayma hakkı Bakanlığın ve Tüketici Hakları Kanununda yer alan bir kanun. Kullanıcıların uydurduğu birşey değil.

Bunu kötüye kullananlar dışında; hakkını kullanan insanlar da var. İade almama konusunda firma belki sizin düşündüğünüz gibi düşünebilir, haklılık payı da yok değil, şahsen ben de kullanılmış ürünü para verip almak istemezdim. Fakat internet alışverişinin bir kuralı bu. Yapacak birşey yok. Kanunlar böyle. Belki bu iade sürecinde 14 gün; uzun bir süre olabilir bu yüzden bakanlık tarafından bu süre azaltılabilir.

Firmanın bu konuda iadeyı almaması ilk başta firmanın çıkardığı bir kural gibi gözükse de, firmanın böyle bir hakkı malesef yok. Kafasına göre iade almama gibi bir durum olamaz. İade etmek isteyen kişi Tüketici Mahkemesi yoluyla eninde sonunda iade ediyor. Çünkü kanun bu şekilde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı