3 ay devam edilen okulu bırakma

ardakayaqwe

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba size bir sorum var kararsız kaldım bu konuda.

Şuanda özel bir lisede okuyorum 3.ayım oluyor bu lisede. Fakat sınıfımdaki insanlardan memnun değilim. Toplamda benim dışımda 6 erkek var ve kimisi egoist, kendi dışındakilerle dalga geçmeye bayılan birileri, sürekli insanlara gücünü göstermeye çalışan birileri, saçmasapan hareketleri olan insanlar var. Bu durumdan sıkıldım açıkçası. 3 ay 3 yıl gibi geliyor bana. Fakat bu okulda öğretmenler ilimin çok iyi hocalarından oluşuyor. Öğrencilerle ilgilenen hocalar var. Tüm hocalar öğrenciler için gerçekten uğraşıyor.

Fakat bir yandan da sınıf durumumdan sıkıldığım için kendi kazandığım Anadolu Lisesine gidesim var. Burada anlaşabileceğim insanlar var ve eski okulumdan var ve ortaokuldan tanıdığım birçok insan var. Ama şuanki okulumun hocalarımdan daha iyi değiller. Sizce ne yapmalıyım ? Hocaları iyi olan ama sınıfta bunaldığım okula gidesimi bırakmayan kişilerle kalmak mı yoksa devlet lisesine geçip daha mutlu olabileceğim bir yerde diğer okula göre daha az iyi olan hocalarla devam etmek mi ? Kararsız kaldım siz olsanız ne yapardınız ?

Bende özel lisedeyim. Özeldekilerin çoğu böyle tipler. Sınıftakiler hep güçlerini göstermeye çalışır, nasılsa sınıfı geçerim derler. Ama hocalar gerçekten iyi ve ilgililer. Hiçbir okulda böyle ilgilenen hoca yok. Ama kötü bir haber ; özelden, devlete dönemezsin. Anca açık liseye gidersin.

Bende özel lisedeyim, bende arkadaşlarımdan rahatsız oluyorum, elimden birşey gelmiyor. Çoğu şeye göz yumuyorum.

Bende böyle yapıyorum. Uğraşsan, uğraşılacak tipler değil. Okul içinde birşey yapamıyorlar tabi ama, dışarıda ne yapacakları belli olmaz. En iyisi zorla olsada göz yummak. Onlar yüzünden ders dinlenmiyor o ayrı konu ama. Devlet daha kötü, orda da hocalar ilgilenmiyor.

Öğretmenler çok iyi, bu yüzden bırakamam yani. Dersi bazen bölebiliyorlar ama her zaman değil. Ayrıca daha sıkı olduğu için çalışmalar, özellikle YGS alanın da çok iyi üniversitelere gidebileceğimizi düşünüyorum bu tempo da devam eder ise okullar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı