3 ayda Almanya'da Almanca öğrenmek

Hocam burada yazanlara bakma siz Android misiniz 3 ayda ne ogrenebileceksiniz?

Hayatinda kendi mahallesinden cikmamis arkadaşlar gelipte Almanya'ya yorum yapmasinlar. Sen gidince ilk 3 ay zaten adapte olmaya calisicaksin kultur soku tarzi mevzular.

Android misin derken beynine bilgiyi USB bellekle mi atacaklar hizlandirilmis vs oda para tuzagi insan ogrenmesinin bir siniri var.

Ben 2 sene kursta yabanci ulkede egitim aldim 3.5 sene toplamda yabanci ulkede kaldim İngilizce icin. Kaldiki Almanca ingilizceden en az 1 tik daha zor bir dil.

Hani fakirim vs para yok diyorsan minimal 6 ay gitmen ama onu da tavsiye etmiyorum maksat ortam gor kultur gor diye diyorum. Motivasyon icin.

Gideceksen en az 1 yil tavsiye ederim.

3 ay bosuna parani harcama.
Sen orada super marketin yerini anca 2 ayda ogrenicen zaten kesfedicen. O super markette kendine arkadas yapican kasiyerle sohbet edicen mesrla kendini gelistiricen anladin mi

Isinman adaptasyon insanlari taniman vs uzun is zaman lazim favori hamburgercini bulman fln anlatabiliyor muyum

Sen metroyu ogrenicen salliyorum havuza giden bi bakican anaaa 3 ay bitmis

Tam ortama isinicaksin hadi bye bye olacak.

Bu kadar şey yazdim cunku ben bunlari yasadim icin arkadasim.

Ya paranindaha cok biriktir ya da baska Almanca konusulan ulkeleri arastir.

@zetnikov Yeşil pasaport ile en fazla 3 ay kalınabiliyor. 90 günün sonunda Türkiye veya başka ülkeye gir çık yapması lazım bildiğim kadarıyla. Hızlandırılmış kurs konusunda size katılıyorum.

Hocam burada yazanlara bakma siz Android misiniz 3 ayda ne ogrenebileceksiniz?

Hayatinda kendi mahallesinden cikmamis arkadaşlar gelipte Almanya'ya yorum yapmasinlar. Sen gidince ilk 3 ay zaten adapte olmaya calisicaksin kultur soku tarzi mevzular.

Android misin derken beynine bilgiyi USB bellekle mi atacaklar hizlandirilmis vs oda para tuzagi insan ogrenmesinin bir siniri var.

Ben 2 sene kursta yabanci ulkede egitim aldim 3.5 sene toplamda yabanci ulkede kaldim İngilizce icin. Kaldiki Almanca ingilizceden en az 1 tik daha zor bir dil.

Hani fakirim vs para yok diyorsan minimal 6 ay gitmen ama onu da tavsiye etmiyorum maksat ortam gor kultur gor diye diyorum. Motivasyon icin.

Gideceksen en az 1 yil tavsiye ederim.

3 ay bosuna parani harcama.
Sen orada super marketin yerini anca 2 ayda ogrenicen zaten kesfedicen. O super markette kendine arkadas yapacaksın kasiyerle sohbet edeceksin mesrla kendini gelistiricen anladin mi?

Isinman adaptasyon insanlari taniman vs uzun is zaman lazim favori hamburgercini bulman falan anlatabiliyor muyum?

Sen metroyu ogrenicen salliyorum havuza giden bir bakican anaaa 3 ay bitmis.

Tam ortama isinicaksin hadi bye bye olacak.

Bu kadar şey yazdim cunku ben bunlari yasadim icin arkadasim.

Ya paranindaha cok biriktir ya da baska Almanca konusulan ulkeleri arastir.

Ben Almanya'da üniversite okumak istediğim için dil öğreniyorum. Okumak istediğim üniversite RWTH Aachen kabul ettiği minimum dil seviyesi C1 ,yani hızlıca öğrenmem lazım Almanca'yı.

İyi hoş uzun süre kal diyorsun fakat ben bunu vizem olmadan nasıl yapıcağım ? vize almam için dil gerekiyor ve dili Türkiyede öğrenemeyeceğimi fark ettim. Ben zaten bu 3 aylık sürede hızlıca B1 sertifikası alıp vize başvurusunda bulunacağım ,olmazsa şartlı kabul ile bir üniversite düşüneceğim.

edit. dürüst bir şekilde kendim için normal bir insandan daha hızlı öğrenen ve ortama daha hızlı ayak uyduran birisi diyebilirim .(şuana kadar çalıştığım tüm iş yerlerimde böyle oldu benden 3 4 ay önce işe girmiş arkadaşlarımla aynı bilgi birikimine gelmem 1 ayımı almadı)

hocam sanki marstan dunyaya ayagınız kaymış düşmüşte inmiş gibi konusuyorsunuz? Yukarıda sunları soylemıssınız

"merhaba önümüzdeki aylarda Almanya'ya yeşil pasaport ile dil öğrenmek için 3 aylık gideceğim, bir hızlandırılımış kurs buldum 1 ayda 1 seviye veriyor 3 ayda bana 2700 Euro'ya patlayacak sizce bu kurs hayal mi satıyor? Konu hakkında deneyimli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim."

bizde bu yazınıza göre yorum yaptık.

Burada ben unıversite okuyacagım bana vıze lazım ya da minimum C1 sertifika vs lazım gıbı hiçbir detay vermemıssınız bende muneccım olmadıgımdan bılemedım sizin gelecek planlarınızı.

Neyse sakinlestim, yurt dışında yasamıs biri olarak ben olsam dil okuluyla gıderdım 1-2 sene orada Almanca yardırırdım sonrasında ıse kendımı gelıstırınce unıversıte ıslerıne basvururdum.

Misal ben gittigimde İngilizce ogrenıyordum fakat bazı sınavlara gırdım orada her şey akademık cıktı bılmıyordum yani kursta bana normal İngilizce ogretıyorlardı fakat unıversıte ya da boyle nasıl anlatsam cıddı konularda bir doküman gecınce elıme sıkıntı yasamıstım. Dil normal sohbet / akademik / mesleki olarak ayrılıyor aslında. İnsanlar Almanca'ya da İngilizce denilince tek bir dil gibi sanıyorlar kendı arasında ayrılıyor aslında. Neyse sen kursa gıdınce orada salma kendını gazete falan da oku bos durma gazetenin dilide lazım oluyor. Egıtımdekı yabancı dıl ıle resmı evrak unıversıte falan cok farklı bunu unutma. olmazsa kurslarda akademık sevıye egıtımlerde oluyor dilde onlarada bulasırsın.

Son düzenleme:
hocam sanki marstan dunyaya ayagınız kaymış düşmüşte inmiş gibi konusuyorsunuz? Yukarıda sunları soylemıssınız

"merhaba önümüzdeki aylarda Almanya'ya yeşil pasaport ile dil öğrenmek için 3 aylık gideceğim, bir hızlandırılımış kurs buldum 1 ayda 1 seviye veriyor 3 ayda bana 2700 Euro'ya patlayacak sizce bu kurs hayal mi satıyor? Konu hakkında deneyimli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim."

bizde bu yazınıza göre yorum yaptık.

Burada ben unıversite okuyacagım bana vıze lazım ya da minimum C1 sertifika vs lazım gıbı hiçbir detay vermemıssınız bende muneccım olmadıgımdan bılemedım sizin gelecek planlarınızı.

Neyse sakinlestim, yurt dışında yasamıs biri olarak ben olsam dil okuluyla gıderdım 1-2 sene orada Almanca yardırırdım sonrasında ıse kendımı gelıstırınce unıversıte ıslerıne basvururdum.

Misal ben gittigimde İngilizce ogrenıyordum fakat bazı sınavlara gırdım orada her şey akademık cıktı bılmıyordum yani kursta bana normal İngilizce ogretıyorlardı fakat unıversıte ya da boyle nasıl anlatsam cıddı konularda bir doküman gecınce elıme sıkıntı yasamıstım. Dil normal sohbet / akademik / mesleki olarak ayrılıyor aslında. İnsanlar Almanca'ya da İngilizce denilince tek bir dil gibi sanıyorlar kendı arasında ayrılıyor aslında. Neyse sen kursa gıdınce orada salma kendını gazete falan da oku bos durma gazetenin dilide lazım oluyor. Egıtımdekı yabancı dıl ıle resmı evrak unıversıte falan cok farklı bunu unutma. Olmazsa kurslarda akademık sevıye egıtımlerde oluyor dilde onlara da bulasırsın.

Öncelikle kusura bakmayın, önceki yazdığım yazı yazım kurallarından kaldırıldığı için aceleyle bunu yazdım bu yüzden böyle bir durum oldu. Dediğiniz mantıklı fakat vizeden kabul alırsam. Tavsiyelerini dikkate alacağım, teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı