3 ayda LGS'de 671 puan alınır mı?

Bak açıkçası bu kişiden kişiye göre değişir. İlk önce ortaokul puanlarına bir bak. Ben günde (ödev dahil değil) 150 soru çözüyordum ve son 3 ay 300 çözmeye başladım. Önceki LGS sınavlarına göz attım tekrar ve tekrar. Video izledim, öğretmenlerimden yardım aldım. Ve %4.21'lik dilime girdim. Senin kendine göre soru çözmen lazım. Kendine bir yol çiz derim.
 
Kardeşimin 15 saat çalışması doğrudur, kendisi geleceği için sosyal hayatından feragat etti ve başarıyı elde etti. Hayatta bir şeyler feragat etmeden başarıya ulaşamazsın, üniversite kazanana kadar gerekirse robot ol ama kazandıktan sonra ne yapıyorsan yap, gezip tozman için de bol bol vaktin olur. Ayrıca 15 saat çalışmak zaten ütopik bir durum, yüksek disiplin ister. Her isteyen 15 saat ders çalışamaz ki zaten temeli iyi olan bir insanın da o kadar ders çalışması gereksiz, benim kardeşim meslek lisesi çıkışlıydı. Zaten derece öğrencilerine bakarsan hepsinin 8-10 saat çalıştığını görürsün, işte ben 8 saatten az çalıştım, dersi derste dinledim bu sayede tıp, hukuk, iyi bir mühendislik kazandım ya da derece yaptım diyenlerin topu yalan söylüyor, hedefin büyükse çok çalışacaksınız sizin iyiliğiniz için abi tavsiyesinde bulunuyorum, yoksa umrumda değil isterseniz gidin sosyal hayatınıza vakit ayırın, hayat sizin hayatınız.

Bu arada benim bahsettiğim 8 saatlik boş vakit mezunlar ve 12. sınıflar için geçerli, pandemi koşullarını da hesaba katmıyorum. Eğer pandemiyi hesaba katarsam teknik olarak bir sosyal hayatınız yok zaten.

Sosyal hayat ve okul başarısı aynı anda olmaz, iyi okullara giden öğrencilere sor hepsi sosyal hayatından feragat etmiş kişiler.

Gayet te olur, 5 saattlik çalışma ile de başarılı olabilirsin 3 saatlik çalışma ile de olabilirsin ve sosyal hayatından feragat edip başarıya ulaşmayı da saçma görüyorum okul zamanın bitince zaten zamanın olmayacak işin olacak ve çocukluğunda istediğin şeyleri o zaman istemediğini de fark edeceksin zaten kaç yıl yaşıyoruz da 8 yılını robot gibi geçiriyim he bir de o 8 yıl da hayatının en güzel 8 yılıyken böyle geçirmeyi doğru bulmuyorum ama sen geçirebilirsin ona da bir şey demem senin hayatın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı