3 ayda TYT konuları biter mi?

Dr.Grunwalder

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 12. sınıfa geçeceğim. TYT konularını hatırlamıyorum, denemelerde en fazla 30'a falan çıkabiliyorum. Öncelikle 3 ayda (tatil), her gün verimli 4 saat çalışma ile TYT matematik (geometri dışında), TYT fizik, TYT kimya ve TYT biyoloji bitirilebilir mi? Ek olarak 11. sınıf matematiği tekrar edebilir miyim, zaman kalır mı? İllaki böyle yapan abilerim, ablalarım vardır, fikir almak istiyorum.

Evet, düşük bir hedef ama kendi bünyemi bildiğim için böyle yaptım. Sizce 1 yıl içinde temeli olan ve çalıştığının karşılığını alan biri için bu yapılabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-06-09 094834.png
    Screenshot 2025-06-09 094834.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot 2025-06-09 094854.png
    Screenshot 2025-06-09 094854.png
    43,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çok rahat yaparsın sadece başkalarına bakmadan düzenli bir şekilde çalış. Başkalarına baktığında 70-80 net yapıyor mesela şuan LTİ çalışıyor. gelip de sana geç kaldın diye boş boş şeyler söylüyor ya da sen o LTİ çalışıyor geç mi kaldım acaba diyip kuruntu yapıyorsun. Böyle olunca da ders çalışamıyorsun. Sen sadece çalış burada biri olmaz bile dese denemekten başka çaren yok.

Hem TYT hem de 11. sınıf matematiği verimli çalışma ile 3 ayda çok rahat biter. Ama bence bu 3 aylık süreçte sadece TYT'yi eksiksiz ve verimli şekilde bitirmeye odaklan, aceleye getirmeden. 11. sınıfı da bitirmeye çalışırsan hem iş bölümü yapmış olursun verimlilik azalır hem de kendini yorarsın. Daha zamanın var ilerleyen süreçlerde zaten yorulcaksın, dediğim gibi şimdilik sadece TYT'yi bitir, 12. sınıftan itibaren bol deneme sınavıyla iyi ilerletirsin bence.

Hem TYT hem de 11. sınıf matematiği verimli çalışma ile 3 ayda çok rahat biter. Ama bence bu 3 aylık süreçte sadece TYT'yi eksiksiz ve verimli şekilde bitirmeye odaklan, aceleye getirmeden. 11. sınıfı da bitirmeye çalışırsan hem iş bölümü yapmış olursun verimlilik azalır hem de kendini yorarsın. Daha zamanın var ilerleyen süreçlerde zaten yorulcaksın, dediğim gibi şimdilik sadece TYT'yi bitir, 12. sınıftan itibaren bol deneme sınavıyla iyi ilerletirsin bence.
Ama şöyle birşey keşfettim, TYT den 14 net azalttım ve Ayt yi 4-5 net arttırdım sıralama etkilenmemişti. Yani ayt çok daha etkiliyor. TYT Sayısal kısmı yapsam hem ayt ye temel olur ,ve 11.sınıf Matematiği yapmazsam ne olacak 12.sınıfın kendi konuları var :/

Ama şöyle birşey keşfettim, TYT den 14 net azalttım ve Ayt yi 4-5 net arttırdım sıralama etkilenmemişti. Yani ayt çok daha etkiliyor. TYT Sayısal kısmı yapsam hem ayt ye temel olur ,ve 11.sınıf Matematiği yapmazsam ne olacak 12.sınıfın kendi konuları var :/
Evet AYT, TYT'ye göre daha çok etkiliyor. Genelde klasik yapılan şey yazın TYT bitirmek oluyor. Bazı okullar 12. sınıfta 11. sınıf özeti geçiyor, senin okulunda yapılıyor mu öğrenebilirsin. TYT'yi kesin bitirmeye çalış, kalan vakitte de kendini çok yıpratmadan 11. sınıfı özet geçebilirsin hazır bilgilerin tazeyken. Yaz tatilinde kendine de vakit ayırmaya çalış çünkü 12. sınıfta yüksek hedeflerin varsa çalışmaktan kendine vakit kalmayabilir ve psikolojik olarak yorulabilirsin. Sonuç olarak bence TYT'yi eksiksiz bitir ve 11. sınıfı tekrar et kalan vaktini kendine ayır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı