3 aydır geçmeyen göğüs ağrısı

yigitaslan

Hectopat
Normalde buraya açılacak konu değil ama artık çok çaresiz kaldım. 3 ay önce şiddetli bademcik iltihabı geçirdim yaklaşık 10 gün sürdü. 1 2 hafta sonra sol göğsümde kalbime doğru bir ağrı hissetmeye başladım. X hastanesinde acile gittim EKG çektiler sonucun normal kas ağrısıdır deyip gönderdiler. Ağrı devam edince bu sefer y hastanesinde göğüs hastalıklarına gittim kan testi ve akciğer röntgeni çektirdim. Doktor ciğerlerinle ilgili bir sorun yok ama kanda kalple ilgili bir değerin anormal kardiyolojiye görün dedi. Aynı gün y hastanesinde acile gittim tekrar kan testi aldılar ve EKG çektiler bu sefer de ekokardiyografi bölümüne yönlendirdiler, oradaki doktor kontrol ettikten sonra perikardit teşhisi koydu gerekli ilaçları verdi 1 ay sonra kontrole gel dedi. İlaçların bitmesine yakın bu sefer de nefes darlığı ortaya çıktı. İlaçlar bittikten sonra kardiyolojiden randevu alıp gittim doktor tekrar ekokardiyografiyle kontrol etti ve kalbindeki sıvı geçmiş bir sorunun yok dedi. Ama ağrılarım devam ediyor dediğimdeyse psikolojik olabilir dedi. Şu an kontrole gideli 2 hafta oluyor fakat ağrılarım hala geçmedi yaşam kalitem çok düştü kardiyolojiye de en erken randevu 2 hafta sonraya var. Bu konuda tecrübeli tanıdığı vs. olan yardımcı olabilir mi neyin nesidir bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
O hastalığı geçirmiş birisi olarak yazıyorum tavsiyem eğer ki bütçen el veriyorsa en yakın zamanda özelde bi doktora gitmen ve durumu anlatman. Normalde ilaç tedavisiyle ağrının geçmesi lazım ve ilaçların uzun süre kullanımı gerekli.
Hangi ilaçları kullandın?

O hastalığı geçirmiş birisi olarak yazıyorum tavsiyem eğer ki bütçen el veriyorsa en yakın zamanda özelde bi doktora gitmen ve durumu anlatman. Normalde ilaç tedavisiyle ağrının geçmesi lazım ve ilaçların uzun süre kullanımı gerekli.
Hangi ilaçları kullandın?
Kolşisin ve ibuprofen kullandım. Sizinki ne kadar sürmüştü ?

Hayır tekrarlamadı, ancak tabiki de bu süreçte kendime çok dikkat ettim.
Sizin durumunuz nedir şu an ağrı devam ediyor mu?

Hayır tekrarlamadı, ancak tabiki de bu süreçte kendime çok dikkat ettim.
Sizin durumunuz nedir şu an ağrı devam ediyor mu?
Merhaba bende perikardit tanısı aldım. Bu hastalığın sebebi nedir ki? Doktor iki tane antibiyotik yazdı gönderdi , bu hastalık geçtikten sonra eski halinize döndünüz mü? Geçen sene 10 km koşuya çıkardım kalpte en ufak sorunum yoktu.

Merhaba bende perikardit tanısı aldım. Bu hastalığın sebebi nedir ki? Doktor iki tane antibiyotik yazdı gönderdi, bu hastalık geçtikten sonra eski halinize döndünüz mü? Geçen sene 10 km koşuya çıkardım kalpte en ufak sorunum yoktu.

Ben yanlış tanı olduğunu düşünüyorum çünkü göğüs eklemlerim ağrıyor göğsümün ortası kütlüyor vs 2 kere kontrol için kardiyolojiye gittim doktorlar eko ile baktı bir şeyin yok dediler hala iyileşemedim ama o yüzden perikardit olduğunu düşünmüyorum. Kostokondrit ten şüpheleniyorum fizyoterapi ve rehabilitasyona gideceğim.

Merhaba bende perikardit tanısı aldım. Bu hastalığın sebebi nedir ki? Doktor iki tane antibiyotik yazdı gönderdi , bu hastalık geçtikten sonra eski halinize döndünüz mü? Geçen sene 10 km koşuya çıkardım kalpte en ufak sorunum yoktu.
Ek olarak birçok sebebi olabilir bana viral enfeksiyonlar demişti

Technopat Haberler

Geri
Yukarı