3 bin TL PCI-e 4.0 destekli 1 TB M.2 SSD önerisi

omerkral

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. SSD upgrade yapmak istiyorum. 1TB Samsung 970 EVO Plus buldum. İyi gibi duruyor (Amazon.com.tr).
Fiyatı nasıl buna göre onu da söylerseniz iyi olur. Bu PCI-e 3.0'ı destekliyormuş ama bende ASUS laptop var ve PCI-e 4.0 yazıyor anakartta. Bir problem olur mu? Yani çalışır mı onda?

Ayrıca neye baksam hep en son Samsung en iyisi diyorlar. Sizin 3 bin TL bandında 1TB güzel bildiğiniz bir SSD var mı? Benim şu an mevcutta Micron 2400 serisi 512 GB takılı laptopta.

Bir de şunu buldum. Şimdi 400 lira fark var ama onun yerine bu fark verilir mi? Marka, fiyat performans, kalite, hız her şeyi göz önüne aldığımızda arasında deli dehşet fark var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalite olarak Samsung Evo Plus daha iyi ama Kioxia Exceria Pro güncellik ve hız konusunda daha iyi. 2K ve üzeri çözünürlükte video edit işleri ile uğraşmıyorsanız ikisinin arasındaki hız farkını normal kullanıcı fark edemez.

KC3000 modeli 970 EVO Plus'a göre bariz üstündür ve o fiyat farkına değer. Hatta 980 PRO'dan da üstündür. Mesele Samsung SSD olduğunda "Aynı fiyata daha üstün model var mı" veya "Benzer performansı daha ucuza veren model var mı" diye sorduğunda hemen her zaman cevabı evet oluyor ve böyle bir durumda Samsung SSD almanın mantıklı olmadığı sonucuna varıyorsun.

İkinci husus bir uyarıdır. Küçük bir araştırma ile sen de görebileceğin üzere bu konuda birisinin önerdiği Exceria Pro aşırı ısınan bir modeldir. Hatta bizzat kullanıcısı olarak Exceria Pro ve Exceria G2 modellerinin deli gibi ısındığını söyleyebilirim. Laptop için bu modelleri almayın.

@757618 SSD’nin hızının çok olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Kioxia Exceria Pro modeli ısınan ve bu sebeple okuma yazma hızı düşen bir model. Okuma yazma ömrü Evo Plus’a göre daha hızlı tükeniyor. Çoğu Kioxia SSD’de bu durum var. Evo Plus’un Exceria Pro’dan tek geri kalır yanı okuma yazma hızları. İkisinde de TLC nandlar var. Kontrolcüleri hemen hemen aynı kalitede. Samsung’un yazılım kalitesi çok daha iyi. Daha uzun ömürlü. Samsung daha kaliteli daha tutarlı bir ürün kim ne derse desin.

Uzun vadede Samsung daha iyi diyorsunuz yani anladım. Bu arada Micron 2400 serisinin 512 GB'lık versiyonu mevcut laptopta onunda hızı 4200-1800 civarlarında. Şu an tam 1 yıl oldu cihazı alalı ve dün test yaptım yeniden neredeyse hiçbir fark yok yazma 1700'lere inmiş okuma ise 4150'lerde bu oran normal mi Samsung bundan daha mı iyi olur. ( SSD sağlığı yüzde 96 ve 7TB veri yazmış 1 senede TBW değeri sanırım 150tbdı.

@757618 SSD'nin hızının çok olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Kioxia Exceria Pro modeli ısınan ve bu sebeple okuma yazma hızı düşen bir model. Okuma yazma ömrü EVO Plus'a göre daha hızlı tükeniyor. Çoğu Kioxia SSD'de bu durum var. EVO Plus'un Exceria Pro'dan tek geri kalır yanı okuma yazma hızları. İkisinde de TLC NAND'lar var. Kontrolcüleri hemen hemen aynı kalitede. Samsung'un yazılım kalitesi çok daha iyi. Daha uzun ömürlü. Samsung daha kaliteli daha tutarlı bir ürün kim ne derse desin.

Uzun vadede Samsung daha iyi diyorsunuz yani anladım. Bu arada Micron 2400 serisinin 512 GB'lık versiyonu mevcut laptopta onunda hızı 4200-1800 civarlarında. Şu an tam 1 yıl oldu cihazı alalı ve dün test yaptım yeniden neredeyse hiçbir fark yok yazma 1700'lere inmiş okuma ise 4150'lerde bu oran normal mi Samsung bundan daha mı iyi olur. ( SSD sağlığı yüzde 96 ve 7TB veri yazmış 1 senede TBW değeri sanırım 150tbdı.

İki test arasında 9 ay falan var eylül'de yapmışım diğerini nasıl sizce.(4296lı olan eski)

3.0 da çalışır 4.0 da, fark etmez.

Bu iyidir.

@K0DX bu nasıl hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-10 163428.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-10 163428.png
    81,1 KB · Görüntüleme: 24
  • eski test.png
    eski test.png
    129,5 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Değerleriniz gayet iyi vaat ettiği hızları alabiliyorsunuz. KC3000 serisini alabilirsiniz. Fiyat farkına ve kalite farkına değer. Taş gibi SSD. Kingston KC300 - Samsung EVO Plus - Kioxia Exceria Pro bu sıralamayı takip ederdim ona göre alırdım ben olsam.

Değerleriniz gayet iyi vadettiği hızları alabiliyorsunuz. KC3000 serisini alabilirsiniz. Fiyat farkına ve kalite farkına değer. Taş gibi SSD. Kingston KC300 - Samsung EVO Plus - Kioxia Exceria Pro bu sıralamayı takip ederdim ona göre alırdım ben olsam.

Sağ olun hocam teşekkürler.

Sadece son olarak şu SanDisk Extreme atmış birisi. SanDisk'ler kronik sorunlu diye okudum bir yerde ama siz ne dersiniz? Samsung PCI-e 3.0 diye pek alasım gelmiyor onun yerine bu SanDisk alınır mı? Zamanla değerleri düşer mi?

Değerleriniz gayet iyi vadettiği hızları alabiliyorsunuz. KC3000 serisini alabilirsiniz. Fiyat farkına ve kalite farkına değer. Taş gibi SSD. Kingston KC300 - Samsung EVO Plus - Kioxia Exceria Pro bu sıralamayı takip ederdim ona göre alırdım ben olsam.

@757618 SSD'nin hızının çok olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Kioxia Exceria Pro modeli ısınan ve bu sebeple okuma yazma hızı düşen bir model. Okuma yazma ömrü EVO Plus'a göre daha hızlı tükeniyor. Çoğu Kioxia SSD'de bu durum var. EVO Plus'un Exceria Pro'dan tek geri kalır yanı okuma yazma hızları. İkisinde de TLC NAND'lar var. Kontrolcüleri hemen hemen aynı kalitede. Samsung'un yazılım kalitesi çok daha iyi. Daha uzun ömürlü. Samsung daha kaliteli daha tutarlı bir ürün kim ne derse desin.

Hocam sen ne anlatıyorsun?

Kioxia Exceria Pro ile 970 EVO Plus arasında EVO Plus öneriyorsun.

2'sinde de TLC NAND'ın yanı sıra

EVO Plus'ta V-NAND var
Exceria Pro'da 3D NAND var

Neden V-NAND değil de 3D-NAND daha iyi dersen.

3D-NAND'da dikey olarak istifleme söz konusu. Bu da şu demek!

Hücre boyutu azaldıkça, tek bir transistör düzlemindeki hücreler arasındaki mesafe de azalır.

Hücrelerden sızan elektronlar, kalıcı bellek depolaması için pek iyi olmaz. NAND hücrelerini dikey olarak katmanlara istiflemek, özellikle bitişik hücrelerden gelen paraziti önlemek için transistör hücrelerini ayırma yeteneği olmak üzere çeşitli avantajlar sunar. Bu, hücrenin stabilitesini ve uzun ömürlülüğünü artırır.

Dezavantajı ise yüksek üretim maliyeti!
Şu an aynı fiyata yüksek üretim maliyeti olan daha avantajlı bir SSD önerdim.

Sisteminde hava sirkülasyonu iyi değilse diğerlerindede ısınma olacaktır.

Gerek olursa.

Böyle bir soğutucu alabilir. İhtiyaç duyarsa.

Değerleriniz gayet iyi vaat ettiği hızları alabiliyorsunuz. KC3000 serisini alabilirsiniz. Fiyat farkına ve kalite farkına değer. Taş gibi SSD. Kingston KC300 - Samsung EVO Plus - Kioxia Exceria Pro bu sıralamayı takip ederdim ona göre alırdım ben olsam.
Kioxia Exceria pro - KC3000 - Evo plus. Sıralama da böyle olmalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı