Çözüldü 3 dersten kalınıp sorumluluk sınavı verilmez ise sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ClasicMan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, lise 2'yim ve şu an 3 dersten kalıyorum (matematik, biyoloji, kimya) fakat geçen seneden veremediğim 1 sorumluluk sınavım var. Bu sınav benim 3 dersime eklenip 4 ders olup sınıfta kalmama mı sebep oluyor, yoksa eklenmeyip 3 dersten devam mı ediyorum, merak ediyorum.

Çözüm
Sınıfta kalmıyorsunuz çünkü bir senede 3 dersten, toplamda 6 dersten kalma hakkınız var. Sizin bu sene 3, geçen seneyle toplam 4 olmuş. Bir senede 4 toplamda 7 dersten kalınca sınıf tekrarı olur, sizin durumunuzda sorumlu geçiyorsunuz. Sorumlu olduğunuz dersleri sorumluluk sınavı dönemlerinde verebilirsiniz, hepsini vermeden mezun olamazsınız.
Sınıfta kalmıyorsunuz çünkü bir senede 3 dersten, toplamda 6 dersten kalma hakkınız var. Sizin bu sene 3, geçen seneyle toplam 4 olmuş. Bir senede 4 toplamda 7 dersten kalınca sınıf tekrarı olur, sizin durumunuzda sorumlu geçiyorsunuz. Sorumlu olduğunuz dersleri sorumluluk sınavı dönemlerinde verebilirsiniz, hepsini vermeden mezun olamazsınız.

Çözüm
Teşekkür ederim, inşallah öyledir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…