3 disk, 4 disk halinde ayrıldı

Ardaa41

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
1.444
Çözümler
5
Normalde e diskim 1TB ve 3 diskim vardı. Şimdi 4 diskim olmuş ve e diskim j olarak değişmiş ve 500 MB olarak bir disk ayrılmış ve ismi sistem ayrıldı olmuş. Ayrıca E'ye taşınmış bu sistem ayrıldı. Bunu silsem bir zararı olur mu? Nedir bu?

1643390052329.png
 
Ben senin yerinde olsam o topa hiç girmem. Çözüm şu olabilir:

1) Dediğim yazılımla E diskini C ile birleştirirsin. Ve C diski olarak gözükür.
2) Başlat'a diskmgmt.msc yaz.
3) Açılan Disk Yönetimi penceresi altında adını E yapmak istediğin J diskine sağ tıkla.
4) Sürü Harfi ve Yolu Değiştir'e tıkla.
5) Açılan pencerede "değiştir" butonuna tıkla ve sağ taraftaki kutudan E harfini seç.

Böylece J diskini doğabilecek sorunlara karşı silmemiş oldun ve C ile birleştirdin. Tek disk olarak C'de tutuyorsun. Ve J diskini E olarak değiştirmiş bulundun.
Arkadaşım burada zaten sana çözümü sundum. C ile E diskini birleştireceksin. C olarak gözükecek. Sonra da J nin adını E olarak değiştireceksin Disk Yönetiminden.

Daha neden zorlaştırdığını anlamadım işi
 
Merge bölümünden birleştirmek istediğin disk ya da "alanı" seçiyorsun. Sen 50MB olan yeri seçeceksin. Next dedikten sonra birleştireceğin diğer diski seçip Apply diyeceksin. Yapamazsan TeamViewer ile yardımcı olurum sana.
 
Merge bölümünden birleştirmek istediğin disk ya da "alanı" seçiyorsun. Sen 50 MB olan yeri seçeceksin. Next dedikten sonra birleştireceğin diğer diski seçip apply diyeceksin. Yapamazsan TeamViewer ile yardımcı olurum sana.

Ama şöyle bir sıkıntı var ben bunu C ile birleştiremiyorum sadece j ile birleştiriliyor.
 

Geri
Yukarı