3. Dünya Savaşı`nın Çıkma İhtimalı Var Mı ?

3. Dünya savaşı olursa tehditler, siber savaşlar üzerine ve en önemlisi ekonomi üzerine olacaktır. Mesela bir ülkeye ithalatı kesip merkez bankalarını hacklerler örneğin. Savaş olamaz çunku butun dünyayı havaya uçuracak bombalar mevcut.

Bu savaş çıkar ise herkes ölecek ve dünya artık insansız bir yer olacaktır. Bu yüzden çıkacağını düşünmüyorum. Ancak bölgesel savaşlar ve örgütler bu savaşı yeterince yerine getiriyor. Ekonomik savaşlar da yeterince bu işi görüyor. Yani bölgesel savaşlar , örgüt savaşları , ekonomik savaşlar gibi durumlar yeni bir dünya savaşı için yeterli bence olmayacaktır.

1. Dünya Savaşı Avusturya arşidükü Ferdinand ın Sırbistan ziyaretinde Gavrilo Princip tarafından öldürülmesiyle başladı.
2.Dünya savaşı Hitler'in versay anlaşmasını tanımadığını söyledikten sonra çıktı.
3. Dünya Savaşı sanırım Kuzey Kore ile ABD arasında başlayıp devlet bloklaşması olduktan sona felakete neden olacaktır.

Not: Tabletten yazıyorum yanlış varsa affola...
Kuzey Kore bence Amerika ve Avrupa ülkelerini karşısına almaz. Zaten Kuzey Kore'de insanlar açlıktan ölmüyorsa, bunun sebebi Kuzey koreye yapılan gıda yardımıdır.

3. Dünya savaşının gezegenimize çok zarar verebileceği düşüncesindeyim.Artık ülkelerde tahmin edemeyeceğiniz güçte silahlar var.Kıyameti insanlığın verdiği kararlar getirecektir.

Kuzey Kore bence Amerika ve Avrupa ülkelerini karşısına almaz. Zaten Kuzey Kore'de insanlar açlıktan ölmüyorsa, bunun sebebi Kuzey koreye yapılan gıda yardımıdır.

ABD'nin Avrupa devletleri ile aynı safta olacağını düşünmüyorum.
Kuzey Kore yanına Çin ve Rusya'yı da alacaktır. Tek başına dahi Amerikayı dağıtabilir. Nükleer Bomba'da artık uzman ülke durumunda.
Burada Türkiye ye düşen tek görev bence tarafsız kalmasıdır.

Gerçekleşecek savaşlar siber savaşlar olur bu vakitten sonra, ama unutmamalıyız; Dünya var olurken üstünde insan yoktu ve yok olurkende insan olmayacak. O yüzden fazla şeetmeyin :D Zaten çoğu ülke 500 yıl içinde sular altında kalıcak Dünyanın %70'lik kısmının su olma teorisi var. Ayrıca ekolojik dengede bozuldu, savaşa gerek kalmadan bütün insanlar ölecek zaten :D

Bence zaten teorik olarak savaşlar var. Büyük devletler ekonomik, sosyal ve siyasal olarak sürekli savaş içerisindeler. Bu savaşta ya güçüyseniz büyük devletlerin dostu olursunuz, güçsüzseniz kukla devlet olursunuz. Yani kağıt üstünde devlet olursunuz. Diğer bir nokta ise küresel olarak sıcak savaş ihtimali sıfır. Tabiki bunlar benim düşüncelerim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı